19 / 04 / 2024

İzmir Gaziemir'de kirasını ödeyemeyen esnafa icra takibi!

İzmir Gaziemir'de kirasını ödeyemeyen esnafa icra takibi!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçede faaliyet gösteren iki esnaf için birikmiş kira borçları sebebiyle icra takibi başlattı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgını sebebiyle zor günler geçiren esnafa destek amacıyla yardım paketi duyurmuştu. İçinde 1000 TL'lik kira yardımına da yer verilen paket kirasını ödemekte zorluk çeken milyonlarca küçük esnafta büyük mutluluk yarattı. Sabah'tan Ertan Gürcaner'in haberine göre; yine aynı paket kapsamında yerel yönetimlere kira indirimi ve erteleme yetkisi tanındı. Türkiye genelinde birçok belediye başkanı mülkiyeti belediyeye ait taşınmazlarda kiracı konumunda olan esnaftan kira almayacağını açıklarken Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, tepkilere neden olan bir adım attı.

İzmir Gaziemir de kirasını ödeyemeyen esnafa icra takibi!

İCRA TAKİBİ BAŞLATTI

Arda, ilçede faaliyet gösteren iki esnaf için birikmiş kira borçları sebebiyle icra takibi başlattı. Olay, Gaziemir Belediye Meclisinin AK Partili Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca'nın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile gündeme geldi. Atmaca paylaşımında, "Kiracı yurttaşlarımızın ticari itibarını zedelememek adına isimlerini gizli tutuyorum. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan esnafa destek kapsamında belediyelere kira indirimi ve erteleme yetkisi verdi. Peki Gaziemir Belediyesi ne yaptı? Kapalı mekan için Ekim, kasım aralık kirasını ödeyemeyen kiracıya icra gönderdi. Bravo Halil Arda tebrikler" ifadelerine yer verildi. Atmaca ayrıca paylaşımında Başkan Arda'ya yönelik olarak "Belediyeyi bu hale getirenler utansın. Sosyal belediyecilik zor durumdaki esnafın tepesine binmek midir?" şeklinde konuştu.

Atmaca'nın paylaşımı sosyal medyada da büyük tepkilere neden oldu. Paylaşımın altına yorum yapan vatandaşlar esnafa karşı tutumundan ötürü Başkan Arda'ya tepki gösterdi. Yaşananlara bir tepki de geçtiğimiz yıllarda CHP'den 2 kez milletvekili aday adayı olan Cengiz Kuçhan'dan geldi. Aynı zamanda eski belediye çalışanı olan ve Halil Arda'nın belediye başkanı seçilmesinden kısa süre sonra memuriyetten istifa eden Kuçhan Atmaca'nın paylaşımına yaptığı yorumda; "Yıllarca kira birimi bana bağlıydı. Biz böyle bir şey yapmadık. İcra yerine esnafı belediyeye çağırıp taksit yaptık. Birde avukat neye dayanıp Seydaş şirketinin alacağını 6183 sayılı amne alacakları ile hesaplamış? Nerden baksan tutarsızlık?" diye konuştu.

Esnaflardan Kovid-19 tedbirleri tepkisi: İş yerleri kapalı ama kira ödeniyor!


Geri Dön