25 / 04 / 2024

İzmir Güzelbahçe sahili baştan aşağı yenileniyor!

İzmir Güzelbahçe sahili baştan aşağı yenileniyor!

"İzmir Deniz” Projesi çerçevesinde kentin sahil bandını yeniden tasarlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Güzelbahçe'nin 7.5 kilometrelik sahil bandını yeniliyor. 



 

Kentin sahil şeridini “İzmir Deniz” Projesi kapsamında adeta yeniden tasarlayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Yarımada’nın gözde yerleşim bölgesi  Güzelbahçe’nin 7.5 kilometrelik sahil bandını da adeta baştan yaratacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ilçeyi bambaşka bir çehreye büründürecek çalışmalar çerçevesinde, estetik açıdan güçlendirilecek kıyı bandının daha etkin kullanımı sağlanmış olacak. Proje iki etap halinde inşa edilecek.

Hem kullanışlı hem de estetik

Projenin ilk etap çalışmaları kapsamında, Ahmet Piriştina Meydanı ile 1. Balıkçı Barınağı arasında kalan 3.5 kilometrelik sahil bandı düzenlemesinde, uzun ömürlü ve ekonomik doğal taşlar, beton parkeler ve ahşap kompozitler kullanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ayrıca kıyı şeridi boyunca bisiklet yolu ve BİSİM duraklarına da yer verecek.  Meydan kısmında İzmirliler’in denizle olan  etkileşiminin artırılması  amacıyla pergole ve denize inen teraslar bulunacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Güzelbahçe sahilinde 1. Balıkçı Limanı ile 2. Liman arasında kalan yaklaşık 4 kilometrelik kıyı şeridinin proje çalışmalarına ise devam ediyor.


Geri Dön