19 / 04 / 2024

İzmir Halkapınar-Otogar Metrosu'nun ihalesi yakında!

İzmir Halkapınar-Otogar Metrosu'nun ihalesi yakında!

AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkapınar-Otogar arasında 2,3 katrilyon maliyetle bir metro hattı yapmak için çalışmalara başladık. İnşallah yakında bu projenin ihalesine de çıkacağız" dedi...



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti  İzmir  İl Başkanlığını ziyaret etti. Erdoğan, Türkiye'yi sadece eğitim, sağlık, ulaştırma ve turizmde değil hak ve özgürlükler konusunda da çok farklı bir noktaya taşıdıklarını, demokrasiyi vesayetin baskısından kurtararak, gerçek anlamda milli iradeyi hakim kıldıklarını söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, Kiraz, Dikili, Menemen, Karşıyaka, Seferihisar'a toplamda 700 yataklı devlet hastaneleri kazandıracaklarını ifade etti. Erdoğan, son 17 yılda İzmir'de yaptıkları kentsel dönüşümle 18 bin 903 adet konut projesini hayata geçirdiklerini belirtti. 

Ulaşımda son 17 yılda İzmir'e toplam 25 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını, bölünmüş yol uzunluğunu 513 kilometre ilaveyle 916 kilometreye çıkardıklarına vurgu yapan Erdoğan,  İstanbul-İzmir Otoyolu ile 8-9 saati bulan çileli yolculuğun tarihe karıştığını, artık güvenli bir yolda 3,5 saatte İstanbul'a ulaşılabildiğini söyledi. 

İzmir'e yeni metro hattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de toplam maliyeti 2 milyar TL'yi aşan 20 ulaştırma projesinin yapımlarının devam ettiğini, mevcut demir yollarını yenileyerek, modernize ettiklerine vurgu yaptı. 

İzmir-Ankara arasını 3,5 saate düşürecek İzmir-Ankara yüksek hızlı tren hattının yapımının da devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkapınar-Otogar arasında 2,3 katrilyon maliyetle bir metro hattı yapmak için çalışmalara başladık. İnşallah yakında bu projenin ihalesine de çıkacağız. İzmir Körfez geçişinin etüt projesini tamamladık. İmar planı çalışmaları da devam ediyor. Selçuk-Ortaklar arasında yeni bir demiryolu hattı ve 2. hat yapımını yatırım programına aldık. Ödemiş-Kiraz ve Bergama-Soma arasında hızlı tren hattı yapmak için hazırlıklara başladık. İzmir'e yetmeyen Adnan Menderes Havalimanı'nı baştan aşağı yeniledik. İzmir'e 28 baraj ve 8 gölet inşa ettik. 14 baraj daha inşa ediyoruz. İzmir susuz muydu ? Gördes'i kim yaptı? İzmir'i suya biz kavuşturduk. Aslında büyükşehirin görevi bu. Ama yapmadılar. Son 17 yılda inşa ettiğimiz sulama tesisleriyle 547 bin dekar araziyi sulamaya açtık. İzmirli çiftçilerimize toplam 4,2 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik" şeklinde konuştu.

Halkapınar-Otogar demiryolu bağlantısı projesi ne zaman bitecek?

Metro için İzmir’e 30 bin TL ödenek ayrıldı haberine yalanlama!
 


Geri Dön