28 / 03 / 2024

İzmir İnciraltı'da kaçak duvar örüldü!

İzmir İnciraltı'da kaçak duvar örüldü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnciraltı’nda denizle orman arasına duvar ördü. Çevre Müdürlüğü'nün inşaatı durdurmasına rağmen inşaat devam etti ve duvar tamamlandı.



Devletin yetkili kurumlarının ikazlarını hiçe sayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, İnciraltı'nda deyim yerindeyse bildiğini okumaya devam etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün izinsiz olduğu gerekçesi ile 'imalatını durdurun' dediği 1. Derece Doğal SİT alanındaki kaçak duvar inşaatına yasa ve yönetmelikleri hiçe sayarak devam eden Büyükşehir, çalışmayı tamamladı. Ayrıca duvarın denize bakan kısmına çim, kent ormanında kalan bölümünü ise yeşillendirme çalışması başlattı.


İHBAR KABUL EDİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda 1. Derece Doğal Sit alanı ilan edilen İnciraltı Kent Ormanında deniz kenarına duvar imalatına başladı. Büyükşehir'in sahilde piknikçiler tarafından yakılan mangal ateşinden kent ormanını korumak amacıyla inşa ettiği duvar imalatı, kısa sürede çevrecilerin büyük tepkisine neden oldu. İzmirli çevreciler ve bisikletseverler, duvarın bir an önce kaldırılması için sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlattı. Egeli Sabah'ın yaptığı araştırma Büyükşehir'in duvar imalatına yetkili kurumlardan izin almadan kaçak olarak başladığını ortaya koydu. Manşete taşıdığımız haberi ihbar kabul eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri duvarın inşa edildiği bölgeye giderek incelemelerde bulundu, ardından da tutanak tuttu. Büyükşehir'in yapımına başladığı duvar imalatı için kendilerinden izin almadığını belirten İl Müdürü Selahattin Varan, yazışmalar sonucunda belediyenin izin alınıncaya kadar duvar imalatını durdurduğunu açıkladı. Kaçak duvar ören Büyükşehir, devletin yetkili kurumlarının 'dur' emrine de uymadı. Çalışmalara devam ettiren belediye yetkilileri duvarı oldubittiye getirdi. Önceki gün tekrar duvar imalatının yapıldığı alanda çekilen fotoğraflar giden Büyükşehir'in 'inşaatını durdurdum' dediği kaçak duvarı tamamladığı görüldü. Büyükşehir'in ayrıca duvarın kent ormanı tarafında kalan bölümünü diktiği bitkilerle yeşillendirdiği, duvarın denize bakan bölümüne ise rulo çim döşediği anlaşıldı. Skandal olarak nitelendirilen olay sonrası, Büyükşehir hakkında nasıl bir işlem başlatılacağı merak konusu oldu.


Sabah


Geri Dön