19 / 04 / 2024

İzmir İş Sağlığı Güvenliği Zirvesi ve Fuarı 20-22 Ekim'de!

İzmir İş Sağlığı Güvenliği Zirvesi ve Fuarı 20-22 Ekim'de!

İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneğince (İZSİAD) bu yıl üçüncüsü düzenlenecek İzmir İş Sağlığı Güvenliği Zirvesi ve Fuarı, 20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.




İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneğince (İZSİAD) bu yıl üçüncüsü düzenlenecek  İzmir  İş Sağlığı Güvenliği Zirvesi ve Fuarı, 20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, düzenlediği basın toplantısında, zirvenin, Türkiye genelinde işveren örgütü tarafından "iş sağlığı ve güvenliği" konusunda organize edilen ilk ve tek etkinlik olduğunu belirtti.


Türkiye'nin iş sağlığı ve güvenliği açısından dünyanın en zayıf üç ülkesi arasında yer aldığını savunan Küçükkurt, "Türkiye, iş kazaları istatistiklerinde Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü. İZSİAD olarak, bu meselenin çözümünde en büyük sorumluluğun işverenlerde olduğu bilinciyle bu yola çıktık.Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliği kültürü ile bilincinin artmasına katkı sağlamak istiyoruz. Araştırmalar, gerekli önlemlerin alınması halinde iş kazalarının yüzde 98'inin önleneceğini söylüyor." diye konuştu.


İZSİAD Başkan Yardımcısı Cengiz Yavaş ise organizasyona ilişkin verdiği bilgide, ikibin metrekarelik bir alanda kurulacak "İş Güvenliği Fuarı"nda ekipman, donanım, danışmanlık, ilk yardım firmalarının aralarında yer aldığı, sektörün önde gelen kuruluşlarının bir araya geleceğini kaydetti. Etkinliğin onur konuğunun, New York Avrasya Film Festivali'nde "Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülünü alan "Yün Bebek" filminin yazarı ve yönetmeni Ümmiye Koçak olacağını paylaşan Yavaş, yazar, şair ve tiyatro sanatçısı Sunay Akın'ın da zirveye katılacağını ifade etti. İZSİAD Genel Sekreteri Şenol Aslanoğlu da, İş Güvenliği Zirvesi ve Fuarı kapsamında, ilk ve ortaöğretim örgencilerine yönelik iş güvenliği temalı resim yarışmaları düzenleneceğini, ayrıca çocukların acil durumlara ilişkin bilinç düzeylerini artırmak için "İlkyardım ve İSG eğitimi" vereceklerini açıkladı.



Yeni Asır


Geri Dön