26 / 04 / 2024

Türkerler ve İZSİAD ortaklığında İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi yapıldı!

Türkerler ve İZSİAD ortaklığında İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi yapıldı!

İZSİAD tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi’nin dördüncüsü Türkerler Holding - Mahall Bomonti İzmir desteğiyle İzmir’de yapıldı.



Türkerler Holding'in desteğiyle İZSİAD tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi’nin dördüncüsü gerçekleşti.  Zirve, Mahall Bomonti  İzmir  desteğiyle İzmir’de yapıldı. 

 

Türkerler Holding'in Genel Koordinatörü Prof. Dr. Atila Sezgin zirvede yaptığı konuşmada, "İş kazaları ve işçi ölümleri Türkiye’nin en önemli sorunlarından biridir. Hedef çok kısa sürede iş kazaları ve ölümlerini sıfıra indirmek olmalıdır" dedi. 

 

Sezgin şöyle devam etti: "Son verilere göre sadece 2017 yılının ilk 9 ayında 1475 işçimiz hayatını kaybetti. Bu kabul edilebilebilir bir rakam değil. İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamaları acilen geliştirilmeli, etkin yaptırımlar getirilmelidir. Uluslararası standartlarda bir İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü’nün tüm kurumlar, denetim elemanları, işverenler ve çalışanlar tarafından içselleştirilmesi hedefi için toplumun her kesimine yönelik kapsamlı ve sürekli eğitimler düzenlenmelidir"diye konuştu.


 


Geri Dön