23 / 04 / 2024

İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi İzmir'e turist çekecek!

İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi İzmir'e turist çekecek!

İki kent arasını 3 saate düşürecek otoyol projesi, turizmcilere yeni bir fırsat kapısı açıyor. İzmirli turizmciler, İstanbul’u tercih eden turistin, günübirlik İzmir’e gelmesi için çalışma başlattı



İzmirli turizmciler, umutlarını 2017 yılında hizmete girmesi planlanan İzmir-İstanbul Otoyolu'na bağladı. Dünyanın dört bir yanından İstanbul'a gelen turisti, iki kent arasını 3 saate düşürecek otoyol avantajını kullanarak İzmir'e çekmek isteyen turizmciler, sözleşmelere de imza atmaya başladı.  İzmir  İstanbul Otoyolu'nun Ege turizmine önemli katkılar sağlayacağını dile getiren ETİK Başkanı Mehmet İşler, "İstanbul'a gelen turistin bir gün içinde İzmir'e getirilip burada tur yapmasını sağlamak için çalışmalarımız ve görüşmelerimiz sürüyor. Bu konuda yeni destinasyonlar yaratma çabasındayız" dedi.  


Antalya'nın oyunu 


Rusya krizi ve terör olayları nedeniyle önemli bir düşüş yaşayan turizmi sektörü yeni çıkışlar ararken Egeli turizmciler de bu konuda boş durmadı. Rus turistten umduğunu bulamayan Antalya'nın cazip tekliflerle Ege'nin yerli turistini çekmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten turizm otoriteleri yeni alternatif arayışına girdi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen umutlarını yitirmediklerini dile getiren ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir'in alternatifinin bitmeyeceğini söylerken, "İzmirİstanbul Otoyolu ekonomik olarak bir alternatif oluşturmasının yanı sıra turizm açısından yeni fırsatlar sunarak kurtarıcı rol üstlenecek" diye konuştu.  


Proje devam ediyor 


İki kent arasındaki ulaşımı 3 saate indirecek İzmir-İstanbul otoyolunun, İstanbul'a gelen turistin rahatlıkla İzmir'deki turlara katılmasını sağlayacağını dile getiren İşler, "Fazla zamanımız yok. Yabancı ülkelerin İstanbul'daki tur operatörleriyle görüşmelere şimdiden başladık. Otoyol inşaatı son derece hızlı ilerliyor. Bu bağlamda yeni destinasyonlar yaratarak İstanbul'a gelen bir turist, sabah erken yola çıktığında bir günde Ege'nin önemli turizm destinasyonlarına ulaşabilir. Bunun için bağlantılar yapmaya hatta sözleşmeler imzalamaya başladık" dedi.  


Yeni Asır



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



İzmir-İstanbul Otoyol projesinin yüzde 52'si tamamlandı. Şu ana kadar 11.2 milyar liranın harcandığı projede her geçen gün iki kent biraz daha yaklaşıyor. Otoyol, İstanbul ile aradaki mesafeyi 3.5 saate düşürecek

İzmir-İstanbul Otoyol Projesi İzmir'i kalkındıracak olan proje olarak görülürken, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın girişimleri ile yüksek sesle konuşulur hale gelen İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi'nin hayata geçmesi durumunda kentin çehresi değişecek. Kentin yakın gelecekte gelişerek güçleneceğini belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak, "İzmir'e ulaştırma alanında son yıllarda yapılan yatırımlar ile gelişmiş bir ulaşım alt yapısına kavuştu. İzmir yeni projeler ile güçlenecektir" dedi. İzmir ile İstanbul'un karayolu ile 3,5 saate inecek olması kentin ekonomik anlamda söz sahibi olmasını sağlayacak. Ülke ekonomisinin büyük bölümünün oluştuğu Marmara ve Ege Bölgeleri'nin ekonomik canlılığına büyük katkılar sağlaması öngörülüyor. 


KENT GELİŞECEK VE GÜÇLENECEK 

İzmir Valisi Mustafa Toprak, "İzmir son yıllarda ulaştırma alanında gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerle gelişmiş bir ulaşım alt yapısına kavuşturuldu. Kentim hem çevresi ile hem de dünya ile bağlantısı güçlendirildi. Bunu taçlandıracak en önemli proje ise İzmir-İstanbul Otoyol'u oldu. Projenin mali portresi, 6,5 milyon Dolar gibi büyük bir maliyetten oluşmaktadır. Bu haliyle Türkiye'nin en büyük Yap-İşlet-Devret projesi olduğunu biliyoruz. İzmir ve yöresinin eşsiz doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri, uygun iklim koşulları, tüm yıla yayılabilen turizm olanakları, konaklama ve ulaşım altyapısı ile birçok turizm için geniş imkânları bulunmaktadır. Turizm alanlarındaki tahsislerin gerçekleşmesiyle birlikte İstanbul ve hinterlandının İzmir'e 3 saat gibi bir mesafeye yakınlaşması İzmir turizmine büyük ivme kazandıracaktır. Serbest bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve organize sanayi bölgeleri ile sanayisi güçlenecektir" dedi. İzmir şehiriçi ulaşımında oluşan darboğazın aşılmasında entegre ve modern ulaşım projelerine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Vali Toprak " İzmir kent geçişinin bütünlüğünü sağlayacak ve kent içi trafik yoğunluğu azaltılarak trafik güvenliği arttırılacak İzmir Körfez Geçişi Projesi'dir. 12 km uzunluğundaki körfez geçiş projesi 52 km'lik çevre yolunu 40 km kısaltacaktır" diye konuştu. 


Haber Dünya'da şu şekilde yer aldı;


İzmirli turizmciler, 2017'de hizmete girmesi planlanan İzmir-İstanbul Otoyolu’nun bölgede turizmi canlandıracağını öngörüyor. Dünyanın önemli turizm destinasyonlarından İstanbul’a gelen turistleri, iki kent arasını 3 saate düşürecek otoyol avantajını kullanarak İzmir’e çekmek isteyen turizm işletmecileri, bu konuda harekete geçmeye başladı. 


İzmir- İstanbul Otoyol’unun Ege turizmine önemli katkılar sağlayacağını söyleyen Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “İstanbul’a gelen turistin bir gün içinde İzmir’e getirilip burada tur yapmasını sağlamak için çalışmalarımız ve görüşmelerimiz sürüyor.' dedi.


Dünya 



Geri Dön