20 / 04 / 2024

İzmir İZBAN Belevi istasyonu hizmete giriyor!

İzmir İZBAN Belevi istasyonu hizmete giriyor!

İzmir'de kent içi raylı sistemin en önemli halkalarından biri olan İZBAN'ın 41'inci istasyonu Belevi istasyonu hizmete giriyor.



İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD işbirliğiyle kente kazandırılan 136 kilometrelik İZBAN hattına yeni bir istasyon daha eklendi. Tepeköy-Selçuk arasındaki 26 km’lik bölümün  açılmasının ardından bölgedeki vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Sağlık ve Selçuk istasyonları arasında yer alan Belevi İstasyonu'nun inşasına başlandı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapımı tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen İZBAN'ın 41'inci istasyonunu inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldı. İstasyonun İZBAN'a devir işlemlerinin ardından hizmete gireceğini söyledi.

Sırada Bergama var


İzmir Banliyö Sistemi'nin Tepeköy'den sonra Selçuk'a uzatılması çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nin, Sağlık İstasyonu, Selçuk İstasyonu, 3 adet karayolu üst geçidi ile 4 adet karayolu menfez geçidi yapımını gerçekleştirdiğini söyleyen  Başkan Aziz Kocaoğlu, "Hemşerilerimizden gelen yoğun istek üzerine Selçuk hattının açılışının ardından Belevi İstasyonu'nun yapım aşamasına geçtik. Bir yandan seferler devam ederken, diğer yandan  istasyon inşaatını sürdürmek oldukça dikkatli bir çalışmayı gerektiriyordu. Sonuçta bunu da tamamladık, Selçuk ve Belevi'ye hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonraki süreçte hattımızı kuzeyde Bergama’ya kadar 52 km daha uzatacak çalışmaya odaklanacağız" dedi.


Geri Dön