25 / 04 / 2024

İzmir Kadifekale'de parsel sorunu evsiz bıraktı!

İzmir Kadifekale'de parsel sorunu evsiz bıraktı!

İzmir Kadifekale'de yapılan yıkımlarda yaşanan sorunlar bitmiyor. Kadifekale halkı parsellerde yaşanan belirsizlikler nedeniyle evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kaldı.



İzmir'in Konak İlçesi'nde en eski yerleşim yerlerinden olan Kadifekale'de yapılan yıkımlarda yaşanan sorunlar sona ermiyor. Yıkımların etkisiyle boğuşmak zorunda olan Kadifekale halkı parsellerde yaşanan belirsizlikler nedeniyle evsiz kalma riskiyle karşılaştı.

İzmir Kadifekale de parsel sorunu evsiz bıraktı!

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre; yaklaşık olarak 55 yıldır Kadifekale'de yaşayan Selma Durak ve üç kardeşinin sahip olduğu 1660 ada 28 parselde bulunan 4 katlı evine yıkım kararı gelmesine rağmen parselde yaşanan sıkıntılar nedeniyle  TOKİ  Uzundere'deki konutlarından ev teslim alamadı.

İzmir Kadifekale de parsel sorunu evsiz bıraktı!

İŞGALCİLER YERLEŞMİŞ

Evinin dibinde bulunan yıkımlar nedeniyle de evini terk etmek zorunda olan Durak, parsel sorununun bir an önce çözülüp evine kavuşmak istediğini kaydetti. Evden çıktıktan sonra boş kalan dairelere insanların yerleştiğini ve bağladıkları kaçak elektrik nedeniyle 2 bin 700 liralık borç ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Durak, "Biz evden çıktıktan sonra üst katta bulunan boş dairemize başı boş işgalciler yerleşmiş. Daireye kaçak elektrik bağlamışlar. Bir de onlar nedeniyle yüklü bir elektrik faturasıyla karşı karşıya kaldık. Üstelik dairenin içerisinde ateş yaktıkları için evim yanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı" açıklamasında bulundu.

İzmir Kadifekale de parsel sorunu evsiz bıraktı!


Geri Dön