19 / 04 / 2024

Kadifekale'de villa yapılmayacak!

Kadifekale'de villa yapılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadifekale'de antik tiyatro çevresinde kamulaştırılan evlerin yerine lüks villalar yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.Bölgenin 3. derece arkeolojik ve kentsel sit alanı olduğuna dikkat çekildi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadifekale'de antik tiyatro çevresinde kamulaştırılan evlerin yerine lüks villalar yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı. Bölgenin 3. derece arkeolojik ve kentsel sit alanı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Alan üzerinde konut ya da ticari kullanımlı bina yapılması söz konusu değil. Rant için değil kent için çalışıyoruz" denildi. Büyükşehir Belediyesi aynca, belirlenen kamulaştırma bedellerinin, 2015 yılına endekslenmiş mahkeme kararlarına dayandırıldığına da dikkat çekti. 


KÜLTÜREL ALAN 


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü tüm kamulaştırma ve kentsel dönüşüm çalışmalarında, uzman bir ekipten oluşan, kıymet takdir komisyonunun yasal kriterleri çerçevesinde hareket edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Kamulaştınlan binalan Kadifekale Antik Tiyatro ve bu alanı çevreleyen Arkeoloji ve Tarih Parkı'nın bitişiğinde 3. derece Arkeolojik Sit ve Kentsel Sit alanı olarak belirlenmiş bölgede bulunmaktadır. Burası 'İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürel Tesis Alanı' olarak planlanmıştır. Dolayısıyla bölgede, imar planında belirlendiği üzere üçüncü şahıslara ait olabilecek konut ya da ticari kullanımlı herhangi bir bina yapılması söz konusu değildir. Bu nedenle 'rant elde edilecek' ya da 'evlerimizin yerine villa yapacaklar' gibi söylemler tamamen gerçek dışıdır" denildi. 


Habertürk Egeli


Geri Dön