25 / 04 / 2024

İzmir Kemalpaşa’da seçim sonuçlarını kentsel dönüşüm belirleyecek!

İzmir Kemalpaşa’da seçim sonuçlarını kentsel dönüşüm belirleyecek!

İzmir Kemalpaşa Belediyesinde seçim sonuçlarını adayların kentsel dönüşümle ilgili söylemleri belirleyecek.



Evrensel gazetesinde yer alan habere göre, İzmir’de AKP belediyesinin yönettiği Kemalpaşa ilçesinde seçim sonuçlarını adayların kentsel dönüşümle ilgili söylemleri belirleyecek. Adaylar da, halkın tapu ve kentsel dönüşüm ile ilgili hazırladığı taahhütnameyi imzalayarak ve seçim sonrası uygulama sözü verdi.

Daha önce tarım kenti olan ve bu alanlara fabrikaların kurulması ile beraber nüfusu artan Kemalpaşa’da 78 bin seçmen yer alıyor. Belediyenin kentsel dönüşüm kapsamına aldığı ve daha önce halka sorulmadan iki imar planının onaylandığı ilçede binlerce vatandaşın hâlâ mülkiyet sorunu çözülmedi. Seçim sonuçlarının belirlenmesinde ise ilçenin en büyük mahalleleri olan Atatürk ve Soğukpınar etkili olacak. İki mahallenin en büyük sorunu da tapu.

Diğer bir yandan belediye tarafından yürütülmek istenen kentsel dönüşüm projesine de mahalleliler, hakları belirsiz olduğu için karşı çıkıyor. Her iki mahallede daha önceki seçimde AKP’ye oy vermiş birçok kişi bir daha oy vermeyeceğini belirtiyor. niyor.

 


Geri Dön