29 / 03 / 2024

İzmir Kemalpaşa'ya kentsel dönüşüm sözü!

İzmir Kemalpaşa'ya kentsel dönüşüm sözü!

İzmir Kemalpaşa Soğukpınar ve Atatürk Mahalleleri'nde vatandaşlarla bir araya gelen Saadet Partisi'nin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Özüdoğru, Kemalpaşa'ya kentsel dönüşüm sözü verdi.



Saadet Partisi'nin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı ve Kemalpaşa eski belediye başkanı Mehmet Ali Özüdoğru bugün Kemalpaşa Soğukpınar ve Atatürk Mahalleleri'nde vatandaşlarla bir araya geldi. 

Gazete Demokrat Gazetesi'nden Oğuz Can Demirören'in haberine göre, kentsel dönüşüm derneği başkanı ve yöneticilerine teşekkürlerini ileten Özüdoğru, tekrar belediye başkanı seçilmesi durumunda kentsel dönüşüm için halkın 3'te 2'lik kısmının değil halkın 3'te 2.9'luk kısmının rızasını alarak dönüşüm gerçekleştireceğinin sözünü verdi.

"Kentsel dönüşüm komisyonu kurdurdum"

1994 yılından 2004'e kadar Kemalpaşa Belediye başkanı olarak görev yapmış olan Özüdoğru, konuşmasına dernek başkanı ve yönetimine davetleri ve için teşekkür ederek başladı. Kentsel dönüşüm konusunda olaya hakim olmasının hoşuna gittiğini söyleyen Özüdoğru; "Biz buraya gelmeden önce mühendis, mimar ve avukat arkadaşlardan kentsel dönüşümün mahsurları nelerdir, faydaları nelerdir konusunda çalışacak bir komisyon kurdurdum, çalışıyorlar. Siz de bilgi verince ben daha da rahatladım." açıklamasında bulundu.

Özüdoğru'dan 2 ana sorun tespiti

Kentsel dönüşüm bölgesinde yaşayan insanların 2 sorunu olduğunu tespit ettiğini anlatan Özüdoğru, şunları söyledi: "Burada ana sorun benim anladığım kadarıyla tapu sorunu, bu olmazsa olmaz. Tapusu olmayan, gecekondu konumunda olan insanların tapu olmaması. İkincisi halka neden sorulmadı? Bu çok önemli. Tabi 5 bin kişiyi bir araya getirmek mümkün olmaz. 5 bin kişinin seçtiği yönetim kurulu üyeleri gelir, halkımızın adına bilgileri verirdi. Bu sorulmamış. 5 bin ev var ama 3 bin 900'ü yıkılacak. Bu 3 bin 900 evin yıkılması çok önemli bir olay. Ve ben ne alacağım, yapacaksınız da ne vereceksiniz sorularını aldım."

Başından geçen iki olayı anlatan eski başkan ve Saadet Partisi Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Ali Özüdoğru, son olarak şunları söyledi: "Biz eğer nasip olursa, halkımız takdir ederse, belediye başkanlık hizmetkarlığı görevini tekrar getirirse, bu konuda, belediyenin kanunlar çerçevesinde, hukuk dışına çıkamazsınız ben kanun manun dinlemem diyemezsiniz, oturacağız sizinle uzmanlarımı getireceğim, şehir plancısı, haritacı, mühendis mimar, oturup kaba bir görüşme yapacağız, olayları anlayacağız. Zaten arkadaşlarım çalışıyorlar bana rapor sunacaklar. Bunu bir adaleti zedelemeden, haksızlığı kesinlikle gündemimize almadan, halkımızın büyük kısmının 3'te 2 değil, 3'te 2 nokta 9'unun rızasıyla yapacağız çünkü halkımızın hepsini memnun etmek mümkün değil. Ama adaleti ön plana alırsak o memnun olmayanlar da adil bir plan, adil bir proje yapıldığı için onlar da zamanla alışacaklar ve inanacaklardır. Bunu yapacağıma söz veriyorum."  
 


Geri Dön