25 / 04 / 2024

İzmir Kınık’ın üniversite hayali gerçek oluyor!

İzmir Kınık’ın üniversite hayali gerçek oluyor!

İzmir'in Kınık ilçesinin uzun süredir beklediği üniversite hayali gerçek oluyor. Kınık Üniversitesi için çalışmalara başlanıyor.



İzmir'in Kınık ilçesinin uzun süredir beklediği ancak bir türlü başlanılamayan üniversite hayali adım adım gerçeğe dönüşüyor. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Binali Yıldırım'ın 08 Mart 2017 tarihinde Başbakan olarak Kınık ziyareti sırasında sözünü verdiği Kınık Üniversitesi için start veriliyor.

15 Mart 2019 günü Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ile beraber Bakırçay Üniversitesi rektörü Prof Mustafa Berktaş'ı ziyaret etti. Ziyaretler sonucunda Kınık'a Üniversite kurma çalışmalarında sona yaklaşuldı. Kınık Devlet Hastanesi'nin açılışı için 2 hafta önce Kınık'a gelen Binali Yıldırım müjdeyi verdi. Yıldırım, "Belediye Başkanımız sizlere Doğalgaz sözü verdi geldimiş geldi. Toki, sözü verdik yapıldı. Hastane sözü verdik açılıyormu açılıyor. Şimdi de sağlık meslek yüksekokulu açılacak. Önümüzdeki yıl Bakırçay Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Kınık'a açılacak artık Kınık ve İzmir'in sağlık personeli Kınık'ta yetişecek" diye konuştu

GELECEK YIL AÇILIYOR

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Bakırçay Üniversitesini ziyaret edip Rektör Mustafa Berktaş ile üniversite yeri konusunda görüşmelerde bulundu. Başkan Doğruer, "'İlçemizin gelişmesine önemli katkı sağlayacak olan sağlık meslek yüksekokuluna bir adım daha yaklaştık. Sağlık Bilimleri Kınık Meslek Yüksekokulu önümüzdeki yıl açılacak" diye konuştu. 


Geri Dön