26 / 04 / 2024

İzmir Konak 19 Mayıs Mahallesi'ndeki yaya üst geçidi yenilenecek mi?

İzmir Konak 19 Mayıs Mahallesi'ndeki yaya üst geçidi yenilenecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerdeki yaya üst geçitlerini yenilerken, Konak 19 Mayıs Mahallesi'ndeki yaya üst geçidinin kaderine terk edildiğini belirten vatandaşlar, 30- 40 yıldır kullandıkları yaya üst geçidinin yenilenmemesine tepki gösterdi.



Yeşildere Caddesi'nde bulunan yaya üst geçidini incelemeye gelen Konak Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Sait Baştaş'a da dert yanan vatandaşlar, asansörü ve yürüyen merpeni bulunmayan yaya üst geçidinin engelli ve yaşlı vatandaşlara zor anlar yaşattığını söyledi. 


"Kocaoğlu söz verdi" 


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun geçen 2014 yılı yerel seçimleri öncesi Konak'taki Yeşildere Kavşağı yakınındaki yaya üst geçidinin yenileneceği sözünü verdiğini iddia eden vatandaşlar, o günden bugüne yaya üst geçidinin dış cephesinin boyanması dışında hiçbir değişiklik olmadığını söyledi. 19 Mayıs Mahallesi ile Hasan Özdemir Mahallesi'ni birbirini bağlayan Yeşildere Caddesi'ndeki yaya üst geçidin de, ne bir asansör ne de bir yürüyen merpen bulunmadığını ifade eden vatandaşlar, trafik ışıklarının bulunduğu kavşağın yaya geçişine kapandığını, mecburen üst geçidi kullanmak isteyen yaşlı ve engellilerin de yolun karşısına geçmekte zorlandığını anlattı. 


19 Mayıs Mahallesi'nde oturan vatandaşlar seslerini duyurmak için eylem yaparken, şikayetler üzerine yaya üst geçidinin bulunduğu alana giden Konak Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Sait Baştaş da yıllardır kullanılan yaya üst geçidinin modern hale getirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Yaya üst geçidinin dış cephesindeki kaplamanın çürüyüp döküldüğünü, demirlerin de pas içinde olduğunu belirten Baştaş, her gün yüzlerce insanın kullandığı yaya üst geçidinin kente yakışmadığını söyledi. 


"İmar izni gelmiş" 


Kendilerine defalarca bu konuda başvuran vatandaşların sorununu Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe ile ilettiklerine dikkat çeken 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Mustafa Sayar, "Konak Belediyesi'nden yaya üst geçidinin yenilenmesi için imar izni gelmiş. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri izinle birlikte önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını söyledi" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön