25 / 04 / 2024

İzmir Körfez Geçişi Projesi 2 yıldır ÇED onayı bekliyor!

İzmir Körfez Geçişi Projesi 2 yıldır ÇED onayı bekliyor!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, körfezi temizlemek için Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Büyük Körfez Projesi'nin ÇED onayının eksik belgelerden ötürü 2 yılı aşkın süredir gelmediğini söyledi.



Ben TVde yayınlanan, gazeteciler Erol Yaraş, Hamdi Türkmen ve Ünal Ersözlü'nün sunduğu Üç Gazeteci Bir Konuk programının konuğu AK Parti  İzmir  İl Başkanı Bülent Delican oldu. Kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Delican, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu eleştirdi. 

Büyükşehir'in 2013 yılından bu yana Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) onayı beklediği Büyük Körfez Projesi hakkında konuştu. Delican, "Kocaoğlu, ÇED raporumu 2,5 yıldır alamıyorum diyor. ÇED raporuyla ilgili hükümet kendisine nerede dur demiş? Onlar eksik evrakları tamamlasın, biz gerekirse Ankara'da kapıda yatarız" dedi. Olası bir Başkanlık Sistemi'ni İzmir'in yüzde 70'inin desteklemediğini ifade eden Delican, "İzmir'e dair ciddi analizler yaptırdım. İzmirliler yüzde 70 oranında başkanlık sistemine karşı. Hatta 2. bir soru daha sorup, Sayın Cumhurbaşkanımız dışında bir isme ne tepki verileceğini yokladık. Onda da yüzde 65'lik bir karşıtlık çıktı" dedi. Kocaoğlu'nun 397 yılla yargılandığı davaya karşı olduklarını belirten Delican, "Kocaoğlu'nun 397 yılla yargılandığı sürece şiddetle karşı çıkıyoruz. Devlet bazı kararları bizim dışımızda alıyor ve yükü sırtımıza kalıyor. 13 yıllık iktidarımızda hükümetin İzmir'i cezalandırdığını düşünenlerin oranı yüzde 58,5'e geliyor" ifadesini kullandı. 


Köy malları satılmayacak

 

Kemalpaşa'daki köy mallarının satılmayacağını belirten Delican, Seferihisar'daki arsa satışlarına değindi ve Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirdi. Delican, "Kartel oluşması yanlış. İzmir, bu kartelleşmeyi aşağıya çekmek zorunda" diye konuştu. 


ÇATIŞMAYA GEREK YOK 


Kocaoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın koordineli çalışmasının İzmir'e kazanç sağlayacağını belirten Delican, "Biz birlikte yarışmak istediğimizi ancak çakacakları her çivinin de arkasında duracağımızı söyledik. Neden hala ikili ilişkiler gelişmedi? Çatışmanın kimseye bir faydası yok. Rekabetse İzmir'i yükseltir. Çatışmaya, kavga etmeye gerek yok" dedi. CHP'nin İzmir'de algı operasyonu yaptığını söyleyen Delican, "İzmir seçmeni, bizimle arasında bir güven oluşturmak istiyor ama CHP iyi bir algı operasyonu yapıyor. CHP, AK Parti'yi farklı yansıttı. Benim derdim de bunu kırabilmek" dedi. AK Partili belediyelerin Büyükşehir'den hizmet alımında geriye bırakıldığını savunan Delican, "İdeolojik saplantılardan yerel yönetimlerin sıyrılıp şehrin önünü açması gerekiyor. Kentsel dönüşümün yapılması gerekiyor. 540 hektarlarda kentsel dönüşüm  TOKİ  eliyle başladı" dedi. 



Habertürk Egeli


Geri Dön