23 / 04 / 2024

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nde ÇED süreci tamamlandı!

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nde ÇED süreci tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adnan Menderes Havalimanı'ndaki çalışmalara ilişkin incelemelerde bulunurken ulaşım projeleri hakkında da açıklamalar yaptı. 



Arslan,  İzmir  ve çevresindeki otoyol projelerinin hızla devam ettiğini, sanayinin ve turizmin önemli şehri İzmir'e hizmete devam edeceklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin önemine değinen Bakan Arslan, "Her iki yaka arasındaki trafiği ring haline getirmemiz gerekiyor. Sayın Başbakanımızın başlattığı Körfez Geçişi'nin dünyada örneği var. Çok güzel bir proje olacak. İzmir'in görünümüne değer katacak. ÇED süreçlerini bitirdik, kısa sürede imar sürecini de bitireceğiz. İzmir'de yerel paydaşlarımızın da gerekli çalışmaları yapmasıyla birlikte bu sene içinde yap-işlet-devret modeliyle ihale etmek istiyoruz. Ülkenin prestij projelerinden biri olacak." dedi.

Bakan Arslan, İzmir'deki demiryolu hizmetlerine ilişkin bilgi verirken de  Ankara  ve İzmir'i yüksek hızlı trenle buluşturacaklarını söyledi. Arslan, geçmişte IMF'e el pençe pan duran Türkiye'nin bugün sadece bu proje bedeli için 8 milyar lira öngördüğüne dikkati çekti.


 


Geri Dön