28 / 03 / 2024

İzmir Körfez Geçişi Projesi'ne iş dünyasından destek!

İzmir Körfez Geçişi Projesi'ne iş dünyasından destek!

Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la geldiği İzmir'de verdiği "Körfez geçişi projesi mutlaka yapılacak" müjdesi kentte büyük heyecan yarattı.



İzmir'de karşılıklı iki yakayı birleştirecek ve kentin trafik sorununu çözecek projeye iş dünyasından tam destek geldi.



İzmir Körfez Geçişi Projesi ne iş dünyasından destek!



Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar: Son derece doğru bir proje. Olması gerekiyor. İnşallah bir an önce gerçekleşir. Hem de İzmir'deki trafik sıkışıklığını yoğunluğunu ortadan kaldıracak olan önemli bir değer.



İzmir Körfez Geçişi Projesi ne iş dünyasından destek!



İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli: Biz bu konuda hep şunu savunduk:  İzmir  yakın gelecekte Türkiye'nin yükünü omuzlayan çekim merkezlerinden biri olacak. Bu anlamda İzmir'in kendi içinde ulaşılabilir olması çok önemli. Bu nedenle, kent içi ulaşımda hız artırıcı verimli çözümleri destekliyoruz. Marmaray'ın İstanbul'un omuzlarından aldığı yük ortada. Kent trafiği İstanbul gibi kaosa girmeden rahatlatıcı önlemler almak, daha yaşanılır bir kent için önemli.



İzmir Körfez Geçişi Projesi ne iş dünyasından destek!




Türkiye Genç İşadamları Derneği Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat: İzmir Körfez Geçişi, sağlayacağı faydaların yanında İzmir 2030 vizyonunun en önemli parçalarından biri olacaktır. Olabilecek en hızlı bir biçimde yapımının gerçekleşmesini temenni ediyoruz.



İzmir Körfez Geçişi Projesi ne iş dünyasından destek!



Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü: Biz uzman bir kuruluş değiliz ama bakışımız İzmir'in iş dünyasına, iş hayatına yaşamına ne katacak? Bu tabi ki ilk bakışta heyecan verici olumlu bir proje. Olumlu şeyler getirecek. Bu olumlu şeylerin hayata geçirilebilmesi için de teknik yapılanmanın, uzman görüşleri de alınarak hayata geçirilmesi lazım.



Sabah




Haber Yenigün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Yerel seçimlerde İzmir'den belediye başkanı adayı olan Başbakan Binali Yıldırım, 'Başbakan' sıfatıyla ilk kez İzmir’e geldi. İzmir'de konuşan Yıldırım, "Sevgili İzmirliler zannetmeyin ki unuttuk, İzmir'in çılgın projesi de geliyor" dedi. Yıldırım, "Körfez Geçişi'ni de İzmir'e mutlaka getireceğiz. Nasıl Konak Tüneli'ni yaptıysak, Sabuncubeli Tüneli'ni yapıyorsak Körfez Geçişi'ni de mutlaka yapacağız. Kordon'la Kordelya'yı, Konak ile Karşıyaka'yı birleştireceğiz" şeklinde konuştu.


“KONAK İLE KARŞIYAKA'YI BİRLEŞTİRECEĞİZ”


"Sevgili İzmirliler zannetmeyin ki unuttuk, İzmir'in çılgın projesi de geliyor" diyen Yıldırım, "Körfez Geçişi'ni de İzmir'e mutlaka getireceğiz. Nasıl Konak Tüneli'ni yaptıysak, Sabuncubeli Tünelini yapıyorsak Körfez Geçişi'ni de mutlaka yapacağız. Kordonla Kordelya'yı, Konak ile Karşıyaka'yı birleştireceğiz" şeklinde konuştu.



Yenigün


Geri Dön