26 / 04 / 2024

İzmir Menemen'de konut projeleri arttı!

İzmir Menemen'de konut projeleri arttı!

İzmir Menemen sanayi ve konutta da hızla gelişiyor. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, hızlanan konut projeleri nedeniyle İzmir'in nüfusu en fazla artan ilçesi olduklarını belirtti.



Yakın zamana kadar ekonomisi daha çok tarım ürünlerine dayalı olan Menemen, İzmir'in konut ve sanayi merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Başta  İzmir  Serbest Bölgesi ve Menemen Plastik İhtisas OSB olmak üzere sanayi bölgeleri hızla dolarken, ilçeye inşaat firmalarının ilgisi de her geçen gün artıyor. 


İzmir'de 30 ilçe bulunduğunu, Menemen'in kuzey aksında, Bakırçay Havzası ile metropol arasında tampon görevi yaptığını dile getiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Menemen'de yıllardır ilçenin sanayi kenti mi, tarım ya da konut kenti mi olduğu tartışılır. Ben bu tartışmayı doğru bulmuyorum. Çünkü Menemen üçünü de barındıran bir kent. Tarım yüzyıllardır ilçemizin geçim kapısı, sanayi de her geçen gün büyüyor, son yıllarda insanlar yaşamak için de Menemen'i tercih etmeye başladılar. İlçemiz konutkent olma yolunda ilerliyor" dedi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2015-2016 döneminde İzmir ve Ege'nin nüfusu yüzde 1.1 büyürken, Menemen'in 5.59 büyüdüğüne dikkat çeken Şahin, "Menemen, İzmir'in en çok büyüyen, gelişen, en çok göç alan ilçesi oldu. Bunun en önemli sebebi metropole olan yakınlığı. İzmir'de çalışanlar artık Menemen'de oturmayı tercih ediyorlar. Çünkü burada kiralar düşük. Mutfak hem ucuz hem taze. Çok sayıda köylü pazarı var. İzmir banliyö hattı da ulaşımı çok kolaylaştırdı. Biz de bu büyümeye destek olmak için ilçemize gelen sanayiciye ve konut şirketlerine elimizden gelen kolaylığı gösteriyoruz" diye konuştu. 


Menemen'deki serbest bölgenin karma statüye kavuştuktan sonra neredeyse fabrika yapacak yer kalmadığını dile getiren Şahin, "Son olarak rüzgar gülü üreten TPI firması geldi. Yine büyük bir Amerikan firmasını getirtmek için görüşüyoruz. Menemen Plastik İhtisas OSB'de 5 bin kişinin istihdam edileceği 10 dolayında fabrika açılış için gün sayıyor. Ulukent'te bireysel olarak sanayileşen bir kesim var. Son dönemde İzmir'deki dükkanını kapatıp Menemen'e gelen çok sayıda esnaf oldu. Bu gelişmelerle Menemen'de işsizlik oranı düşmeye başladı" diye konuştu. 


Ovamızda muz dışında her şey yetişiyor 

Tarım'ın Menemen için önemini koruduğunu vurgulayan Şahin, "Muz dışında herşeyin yetiştirilebildiği bir ovamız var. Söke Ovası'ndan sonra en çok pamuk burada üretiliyor. Üzüm, ıspanak, pırasa, lahana, yemeklik otlar, kayısı, şeftali gibi ürünlerimiz var. Emiralem mahallemiz çilekte ulusal marka hafine geldi. Sorunlarımız da yok değil. Sulama açık kanallarla yapılıyor. Sulama birlikleri ve devletin desteği ile Menemen Ovası'nda damla sulamayı yaygınlaştıracak bir projeye başlayacaktık. Fakat Büyükşehir Yasası'yla bütçemizin üçte ikisini kaybedince işimiz zorlaştı. Şu an ovanın ancak yüzde 5'lik kısmında damla sulama yapılıyor. Bunu yaygınlaştırabilirsek yılda iki ürün alınan yerlerde 3 ürün alınabilir, 5 kilogram olan verim 6 kilograma çıkabilir" dedi.



Dünya


Geri Dön