29 / 03 / 2024

İzmir metrosunda çalışmalar devam ediyor!

İzmir metrosunda çalışmalar devam ediyor!

Büyükşehir Belediyesi, metro inşaatı sırasında İnönü Caddesi'ndeki 5 şaftın kaldırılması için düğmeye bastı. Çalışmalarda şaftlardan tahliye edilen su, bölge sakinlerini tedirgin etti.



Eksikleriyle açılan ve bu nedenle tartışmalara konu olan  İzmir  Metrosu'nun Üçyol-Üçkuyular Hattı'nda tünel inşaatı sırasında açılan 5 şaftın kapatılma işlemi başladı. Hıfzıssıhha'daki şaftın kapatma çalışmaları sırasında yer altından su pompaları ile çekilen suyun rögar verilmesi çevre sakinlerini tedirgin etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Egeli Sabah'ın tüm uyarılarına rağmen Üçyol Üçkuyular Metrosu'nun son kalan iki istasyonunu geçtiğimiz yıl temmuz ayında hizmete soktu. Yangın algılama ve söndürme sistemi olmadan hizmete açılan metro tünellerinin, mühendislik hesaplamalarındaki hatalar sonucu tünelde geçmiş tarihlerde art arda iki kez yırtılma meydana geldiğinin ortaya çıkması vatandaşı tedirgin etti. Bakanlar kuruluna sunulan ikinci keşif artışında yapılacak işler listesinde yer almasına rağmen zemin iyileştirme çalışmalarına harcanan yüksek maliyetler nedeniyle kapatılamayan şaftlar için Büyükşehir Belediyesi sonunda düğmeye bastı. 


İKİ AY SÜRECEK

İzmir Metrosu'nun 5,5 kilometrelik Üçyol-Üçkuyular hattının yapımı sırasında İnönü Caddesi üzerine kurulan 5 şaftın kapatılmasına nihayet başlanabildi. Yüklenici firma kapatma işlemini gerçekleştirmek için hafta başında çalışmalara başladı. Yaklaşık 2 ay sürecek çalışmalar için Hıfzısıhha'daki şaftın bulunduğu alana getirilen sondaj makineleri ve büyük vinçler vatandaşı tedirgin etti. Yüklenici firma şaftları kapatmak için, enjekte edeceği betona yol açmak için şaftların olduğu bölgeye sondaj makineleri getirdi. İzmir Metrosu'nun inşaatı sırasında yıllarca hayatları cehenneme dönen bölge sakinleri, şaftlardan tahliye edilen suyu görünce paniğe kapıldı. Özellikle Hıfzısıhha Bölgesi'ndeki şaftın kapatılması için sokağa verilen tahliye suları dikkat çekti. Poligon uzun sürecek 5 şaftta da aynı anda başlayan kapatma işlemlerinin yaklaşık 2 ay süreceği öne sürüldü. Fakat Poligon'da İnönü caddesinin tam ortasında bulunan ve Egeli Sabah'ın "Ortada Kuyu Var Yandan Geç" başlıklı haberine de konu olan şaftın kapatılma işlemi ise diğerlerinden biraz daha uzun sürecek. 2011 ve 2012 yılında da dere yatağı üzerine kurulduğu için 2 kere yırtılan ve su basan metronun Poligon bölümünde yaşanan alt yapı sorunları ve hassas çalışmalar nedeniyle kapatma işlemi için bir tarih verilmedi. 



Sabah 


Geri Dön