19 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere, kentsel dönüşümde örnek olacak!

İzmir Narlıdere, kentsel dönüşümde örnek olacak!

Narlıdere'nin 1999'da başlayan kent yenileme ve kentsel dönüşüm yolculuğu, son durağına geldi. 2. İnönü, Atatürk, Narlı ve Çatalkaya mahallelerinin dönüşümü için gün sayan Narlıdere, seçimler sonrası başlayacak olan imar planlarına odaklandı.



Narlıdere'deki kentsel dönüşüm süreci ile ilgili bilgiler veren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, dönüşüm sürecini 'Benim en büyük heyecanım' şeklinde ifade etti. 2. İnönü, Atatürk, Narlı ve Çatalkaya'daki tüm çalışmaların tamamlandığını belirten Batur, "Şimdi sıra, seçimler sonrası başlayacak olan imar planlarında" dedi.  Batur, "Amacımız ilçemizde bir tek bile gecekondunun kalmaması. 

Yaklaşık 2 bine yakın gecekondumuz ve 43 hektarlık alanımız var.  Atatürk, İkinci İnönü Mahallesi, Narlı Mahallesi, Çatalkaya mahallesi ve 63 konut bölgesi. O bölgeyi şimdi tamamen bitirdik.  63 konut bölgesindeki vatandaşlarımız tarafından oluşturulan Yeşiltepe konut kooperatifi ile süreçle ilgili gerekli görüşmeleri sürdürerek sürecin eşit ve adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyoruz" diye konuştu. 


MEMNUN ETMEK ÖNEMLİ

Batur, şöyle devam etti: "Narlıdere'de gecekonduyu bitirecek olan bu son kentsel dönüşüm hamlesinde yaklaşık 10 bin kişiyi memnun edecek sözleşme yapıp, herkesi memnun etmek çok önemli. Kentsel dönüşüm alanlarının jeolojik etütleri tamamlandı. Seçimlerden kiye'de örnek gösterilen bir belediye olacağız. Dönüşümde bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmaları bu bölgelerde oturan insanlarımız ile birlikte gerçekleştirdik. Onlara yol gösterdik. 

Kooperatif kurmalarını, temsilciler seçerek dönüşümün her aşamasına bizimle beraber ortak olmalarını talep ettik. Bizim için en önce orada yaşayan vatandaşın çıkarları geliyor. Yenikale Mahallesi'nde yaptığımız dönüşüm çalışmalarında olduğu gibi bu mahallelerde bugün yaşayan herkes, kentsel dönüşüm sonrasında da orada yaşamaya devam edecek."


SANAT VADİSİ

Narlıdere için bir prestij projesi olan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi'nin yüzde 70'inin tamamlandığını açıklayan Batur, "2. İnönü Mahallesi'nde 80 dönüm alan üzerinde devam eden projemiz 2016 baharında hizmete gerecek" dedi. 



Habertürk Egeli Ek 


Geri Dön