25 / 04 / 2024

İzmir Opera Binası'nın ihalesinde son durum!

İzmir Opera Binası'nın ihalesinde son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mavişehir'de inşa edilecek opera binasının ihalesi sonuçlanamıyor. 20 Ocak 2017'de çıkılan ikinci ihale de iptal edildi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mavişehir'de 67 bin 561 metrekarelik alana yapmayı planladığı opera binası ihalesi yılan hikayesine döndü. 15 Aralık 2016'da 5 firmanın teklif verdiği ihale, Büyükşehir tarafından reddedilirken, 20 Ocak 2017'de çıkılan ikinci ihale de iptal edildi.


Yeni ihale için Şubat tarihini veren belediye, Mart ayı olmasına rağmen halen ihaleye çıkmadı. Ancak sözleşmedeki "Opera binası yapmış olmak" ibaresi nedeniyle ihalenin yine adrese teslim yapılacağı iddiası gündemde. AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "İhale sözleşmesine 'Opera binası yapmış olmak' ibaresi eklemiş.Bu adrese teslim ihalenin kanıtıdır. Çünkü Türkiye'de bu maddeyi karşılayan tek bir firma var" dedi. İhalenin Şubat'ta yapılacağı duyurulmasına rağmen halen yapılmadığına vurgu yapan Doğan, "Türkiye'de opera sanatına özel ilk yapı olacağı duyurulan bu proje için halen bir gelişme olmadı. Demek ki vaatler yine havada kaldı" diye konuştu.


PROJESİ 10 YILDA HAZIRLANDI


Bina projesinin bile 10 yılda hazırlandığını hatırlatan Doğan, "Adeta arap saçına dönen bu yatırım için neredeyse 11 yıldır çivi çakılmadı. Vaat edildiği gibi 3 yılda nasıl bitirelecek?" diye sordu.


BENZER İŞ BİTİRME ŞARTI ARANIYOR


Opera 67 bin 561,23 metrekarelik alana yapılacak.Alanda 6 bin 251,04 metrekare otopark, 56 bin 820 metrekarelik çevre düzenlemesi olacak.İhaleye katılacak firmalarda benzer iş bitirme şartı aranacak.





Yeni Asır


Geri Dön