26 / 04 / 2024

İzmir Örnekköy’de dönüşüm başlıyor!

İzmir Örnekköy’de dönüşüm başlıyor!

Dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yapım ihalesini gerçekleştirdi.




İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak “yüzde yüz uzlaşmaya dayalı ve yerinde kentsel dönüşüm” projelerinde önemli bir adım daha attı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Uzundere'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etap  inşaatlarını yaz aylarında hak sahiplerine teslim etmeye hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da Örnekköy’deki dönüşümün 1. etap yapım ihalesini yaptı. 

 

"Karşıyaka İlçesi Örnekköy Mahallesi I. Etap 26981 Ada 1 Parsel Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapım İşi” 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre iki aşamalı olarak kapalı teklif usulü gerçekleşti. İhaleye katılanların mali ve teknik yeterliliklerinin değerlendirilmesini takiben mali teklifler açıldı. Yapılan incelemelerin ardından ihale, yasal zorunluluklarını yerine getiren iki firmadan biri olan “Salihoğlu İnşaat Gıda Market İşletmeleri San. Ve Tic. Ltd. Şti.” ‘de kaldı.

Tapu devri yapıldı, kuralar çekildi


Örnekköy'deki dönüşümün ilk etabı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde yer alan imar adasında yapılacak olan zemin artı 13 katlı blokta, 130 adet konut ve 13 adet işyerini kapsıyor. Projenin tüm alt yapı ve üst yapı uygulama projeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı ve hak sahiplerinin tapuları İzmir Büyükşehir Belediyesi adına devralındı. Daha sonra noter denetiminde düzenlenen kurayla, yeni yapılacak konutlardan hak sahiplerine teslim edilecek olanlar belirlendi.

 

Kapalı Pazar yeri ile otopark da var

 


Yerinde dönüşüm ve uzlaşı esası ile sürdürülen Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yeni konutlar etaplar halinde hayata geçirilecek. Projeyle toplam 3 bin 520 konut ve 338 adet işyerinin inşa edilecek.
 


Geri Dön