26 / 04 / 2024

İzmir Otogar-Halkapınar metrosunu Bakanlık yapacak!

İzmir Otogar-Halkapınar metrosunu Bakanlık yapacak!

İzmir Otogar-Halkapınar Raylı Sistem Hattı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak..



İzmir Otogar-Halkapınar Raylı Sistem Hattı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca üstlenildi.  İzmir  Otogar-Halkapınar metro projesini Bakanlık tamamlayacak.

Geçtimiz aylarda İzmir Otogar-Halkapınar metro projesi hakkında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Elim kırılsaydı da müracaat etmeseydim. 2008’de herkesin metrosunu yapacağız dediler. Büyükşehir’e de yazı geldi. Biz de yazdık. Şirinyer’i, Narlıdere’yi, Halkapınar’ı yazdık.. O tarihte projesi de hazırdı Halkapınar’ın, onu yolladık. Her tarafta metrolar bitti.. Sene 2008’den bahsediliyordu. Sene geldi 2018’e...Müracaat edip  isteyip 'hadi biz bu işten vazgeçtik' diyerek tekrar yolumuza tek başımıza devam etmemiz gerek” demişti.

Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar için tıklayın

 


Geri Dön