26 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu'ndan Otogar-Halkapınar metrosu açıklaması!

Aziz Kocaoğlu'ndan Otogar-Halkapınar metrosu açıklaması!

Menemen Türkelli Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, 10 yıldır Bakanlık tarafından yapımı beklenen Otogar- Halkapınar metrosuyla ilgili açıklamalar yaptı.



 

Arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma miktarıyla “Türkiye liderliğini” koruyan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, arıtma seferberliğini sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği standartlarındaki 21. arıtma tesisini, Menemen Türkelli’de törenle hizmete açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Menemen'in ikinci arıtması olan tesis, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 10 kilometrelik iletim hattı ile birlikte 9.4 milyon TL'ye mal oldu. Tesisin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar da katılım gösterdi.

 

Otogar- Halkapınar metrosu hakkında da açıklamalar yapan Başkan Kocaoğlu, “Elim kırılsaydı da müracaat etmeseydim. 2008’de herkesin metrosunu yapacağız dediler. Büyükşehir’e de yazı geldi. Biz de yazdık. Şirinyer’i, Narlıdere’yi, Halkapınar’ı yazdık.. O tarihte projesi de hazırdı Halkapınar’ın, onu yolladık. Her tarafta metrolar bitti.. Sene 2008’den bahsediliyordu. Sene geldi 2018’e...Müracaat edip  isteyip 'hadi biz bu işten vazgeçtik' diyerek tekrar yolumuza tek başımıza devam etmemiz gerek” dedi.


 


Geri Dön