19 / 04 / 2024

İzmir Seferihisar'ın 20 yıllık yol sorunu çözüldü!

İzmir Seferihisar'ın 20 yıllık yol sorunu çözüldü!

Özel mülkiyet arazisinde kamulaştırma yapmadan yol geçiren İzmir Seferihisar Belediyesi’nin neden olduğu sorunu AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı çözdü.



İzmir'in Seferihisar ilçesinde 20 yıldır süren yol krizi, Seferihisar Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı'nın devreye girmesiyle çözüldü. İmar planlarında okul alanı olarak gözüken, Şeref Karagül'e ait arsanın üzerine sanayi sitesi yolu yapan Seferihisar Belediyesi, ne kamulaştırma gerçekleştirdi ne de bu araziyle ilgili yeni bir imar düzenlemesine gitti. Sorunun yıllardır çözülmemesine tepki gösteren arsa sahibi Karagül, geçtiğimiz günlerde sanayi sitesi yolunu kazarak, topraktan bariyer kurup kapattı. Sanayi sitesi yolunu kullanamayınca sıkıntıya düşen 500 esnaf eylem yaptı. Olaya müdahale eden Seferihisar AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı, arsanın sahibi Şeref Karagül ile esnafı, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile buluşturdu. Belediye Başkanı Tunç Soyer arsa sahibiyle uzlaşınca yol tekrar trafiğe açıldı.


500 esnaf eylem yaptı


Seferihisar Belediyesi, sanayi sitesine ulaşımı sağlamak için Şeref Karagül adlı vatandaşın, okul alanı olarak gözüken arsasının üzerine yol yaptı. Arsasının üzerine kamulaştırma işlemi gerçekleşmeden yol yapılan Karagül, 3 gün önce yolu kazarak taş ve topraktan örülü bir bariyer kurdu. Karagül'ün yolu kapatması üzerine esnaf ve vatandaşlar yolu kullanamaz hale geldi. 3 gündür yolu kullanamayan esnaf isyan etti. 500 esnaf, kapatılan sanayi yolunun girişinde eylem yaptı.


Nişancı çözdü


İlçede krize neden olan soruna müdahale eden Seferihisar Belediye eski Başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı Nişancı, arsa sahibi Şeref Karagül ve esnafı yanına alarak belediyeye gitti. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile arsa sahibi ve esnafı buluşturan Nişancı, uzlaşma sağladı. Soyer arsa sahibine sorunu çözme sözü verince taraflar uzlaştı. Böylece yol tekrar kepçelerle tesviye edilerek trafiğe açıldı. Arsa sahibi Şeref Karagül soruna müdahale ederek krizin çözümünde önemli rol oynayan Nişancı'ya teşekkür etti.


'Sorun devam ederse Büyükşehir'e gideriz'


Hamit Nişancı, "Belediye arsa sahibini mağdur etti. 7 yıldır burasıyla ilgili bir çözüm bulunmadı. Yıllardır devam eden bu sorunun çözümü için esnafımızla birlikte arsa sahibini Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüştürdük. Aracılık ederek tarafları uzlaştırdık. Çözüm ile ilgili Soyer'den söz aldık. Eğer tekrar aynı kriz yaşanırsa bu kez esnafla toplanarak  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne gideriz. Buraya yakın bir yere bir hayırsever tarafından okul yapıldı. Bu araziye ihtiyaç kalmadı. Buranın imar planlarıyla ilgili belediyenin yapacağı düzenleme konusunda da gerekli her türlü desteği de vermeye hazırız" dedi.




Yeni Asır


Geri Dön