24 / 04 / 2024

İzmir Serbest Bölgesi'nde tapu sahibi olma imkanı!

İzmir Serbest Bölgesi'nde tapu sahibi olma imkanı!

İzmir'deki iki serbest bölgeden biri olan İzmir Serbest Bölgesi, mevzuatta tanımlanmış olanakları ve altyapı hizmetlerini sunmanın yanı sıra yatırımcıya mülkiyet sahibi olma imkanı sunuyor.



İzmir'deki iki serbest bölgeden biri olan  İzmir  Serbest Bölgesi, mevzuatta tanımlanmış olanakları ve altyapı hizmetlerini sunmanın yanı sıra yatırımcıya mülkiyet sahibi olma imkanı sunuyor. Serbest bölgelerin genellikle .hazine arazileri üzerine kurulduğunu dile getiren İzmir Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (İZBAŞ) Genel Müdürü Özlem Değirmencioğlu, "Bu nedenle serbest bölgeler, belirli süreli kiralama modeline dayalı arsa olanağı sunuyor. 


Bölgemiz, Türkiye'de mevcut birkaç serbest bölgede mümkün olan mülkiyet olanağıyla öne çıkıyor. Biz yatırımcılara tapusuyla bina ya da arsa temin edebiliyoruz. Aynı zamanda lojistik avantajlarımıza göre düşük ücretlerle kapalı alan kiralaması yapabiliyoruz" diye konuştu. 


Diğer önemli avantajlarını da İzmir ve Aliağa Limanları arasında merkezi ve yakın bir konumda bulunmalarına bağlayan Özlem Değirmencioğlu, "Buna bir de kısa süre önce temeli atılan dünyadaki 10 büyük liman arasında olacağı ifade edilen Çandarlı Liman Projesi eklendi. Bu nedenle gelişim potansiyelimizin arttığını düşünüyoruz. Farklılaşan diğer bir hikmetimiz de arıtma tesisimiz. Su tüketimi fazla olan sektörler için yatırımı tamamlanan bir altyapı hizmeti sunuyoruz. 

Yeni çevre yönetmeliklerine uyum kapsamında gelişimimizi de hızla sürdürüyoruz. 

Kimya sektörünün doğal kümelenmesini gördüğümüz Aliağa'ya olan yakınlığımız da bize bu alana bağh kolları ve yan sektörler açısından fırsat sunuyor" dedi. 


İzmir Serbest Bölgesi'nin aslen deri serbest bölgesi olarak kurulduğunu hatırlatan Değirmencioğlu, "Deri İhtisas Gümrüğü yapısıyla da hizmet vermeye devam ediyoruz. Halen bölgemizde deri, inşaat, makine ve gıda sektörlerine mensup firmalar yer alıyor. Bölgemizde kimya sektöründe de bir kümelenme olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu. 


Bölgeye yatırım için hedef sektörler belirlemediklerini anlaman Değirmencioğlu, "İşletici şirket olarak politikamız, hedef sektörler belirlemekten ziyade, yatırım uygunluğu olan tüm sektörlerle bir arada olabilmek yönünde. Altyapısı tamamlanan bölgemizde çevre yatırımlarına yönelik proje çalışmalarımız sürecek. Aynı zamanda deri sektörüne yönelik yeni üretim teknikleri üzerinde de proje çalışmalarımız olacak. Ayrıca, İzmir Kalkınma Ajansı desteğiyle yürüttüğümüz solar çamur kurutma tesisi projemizin ön çalışmaları sürüyor" şeklinde konuştu.


Dünya bölge


Geri Dön