16 / 04 / 2024

İzmir Serbest Bölgesi son durum

İzmir Serbest Bölgesi son durum

İzmir'deki iki serbest bölgeden biri olan İzmir Serbest Bölgesi, mevzuatta tanımlanmış olanakları ve altyapı hizmetlerini sunmanın yanı sıra yatırımcıya mülkiyet sahibi olma imkanı sunuyor.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi H: Serbest Yüksekliklere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Ege Bölgesi'nde yaşayanlara 3 önemli deprem uyarısı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cenk Yaltırak, Türkiye'nin üçte birini etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ege Bölgesi'nde özellikle İzmir ve Muğla'nın deprem riskleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Serbest bölgelere tahsis edilen Hazine taşınmazları meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 1 Kasım 2021 tarihi itibarıyla mülkiyeti Hazineye ait olup serbest bölgelere tahsis edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması mecliste!

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması ve organize sanayi bölgelerinde yönetim kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İhtisas Serbest Bölgesi modeli hayata geçirildi!

İhtisas Serbest Bölgesi modelini hayata geçirdiklerini hayata geçiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ülkemizin Ar-Ge yoğun, yüksek teknoloji ve katma değerli ihracat hedeflerine katkı sağlayacak firmalara kira, nitelikli istihdam gibi desteklerin yanı sıra, gelir, kurumlar ve gümrük vergisi gibi bir

Batı Anadolu Serbest Bölgesi 20 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, İzmir Bergama'da inşa edilecek Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile 20 bin kişiye yeni iş sahası sunulacağını açıkladı.

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

Mersin Serbest Bölgesi'ndeki bazı taşınmazlar için teklif toplanacak!

Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Mersin Serbest Bölgesi'ndeki taşınmazların faaliyet ruhsatı süresince kullanıma verilmesine yönelik teklif toplanacak.

Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı "İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi" olarak değiştirildi.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

Aliağa'daki endüstri bölgesi projesi mecliste!

İzmir Aliağa'da bulunan endüstri bölgesi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eğridere'deki heyelan alanı, afet bölgesi kabul edildi!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde heyelan nedeniyle kayan evleri ile ahırlarını terk etmek zorunda kalanlara müjdeli haber geldi. 30 ev ile 15 ahırın bulunduğu alan, afet bölgesi kabul edildi.

İzmir Serbest Bölgesi son durum Haberi

İzmir Serbest Bölgesi son durum

İzmir'deki iki serbest bölgeden biri olan İzmir Serbest Bölgesi, mevzuatta tanımlanmış olanakları ve altyapı hizmetlerini sunmanın yanı sıra yatırımcıya mülkiyet sahibi olma imkanı sunuyor. Serbest bölgelerin genellikle .hazine arazileri üzerine kurulduğunu dile getiren İzmir Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (İZBAŞ) Genel Müdürü Özlem Değirmencioğlu, "Bu nedenle serbest bölgeler, belirli süreli kiralama modeline dayalı arsa olanağı sunuyor. 


Bölgemiz, Türkiye'de mevcut birkaç serbest bölgede mümkün olan mülkiyet olanağıyla öne çıkıyor. Biz yatırımcılara tapusuyla bina ya da arsa temin edebiliyoruz. Aynı zamanda lojistik avantajlarımıza göre düşük ücretlerle kapalı alan kiralaması yapabiliyoruz" diye konuştu. 


Diğer önemli avantajlarını da İzmir ve Aliağa Limanları arasında merkezi ve yakın bir konumda bulunmalarına bağlayan Özlem Değirmencioğlu, "Buna bir de kısa süre önce temeli atılan dünyadaki 10 büyük liman...