29 / 03 / 2024

İzmir termal turizmin merkezi olacak!

İzmir termal turizmin merkezi olacak!

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Özer Gürbüz, sağlık turizmi kapsamında son yıllarda çok yoğun çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmaların Sağlık ve Turizm Bakanlıkları tarafından desteklendiğini belirtti.



Dr. Özer Gürbüz, "Türkiye son yıllarda medikal turizmde de iddialı hale geliyor. Tatil için ülkemize gelen yabancıların sağlığı, bizim için çok önemli. Ama özellikle tedavi amacıyla ülkemize gelen turistleri ağırlamak çok daha önemli" diye konuştu. "Özellikle yaşlı ve engelli kişilerin turizm hareketliliği ülkemiz açısından daha büyük önem arzediyor" diyen Op. Dr. özer Gürbüz, "Sadece yaşlı ve engelli köyleri kurmak, dünyadaki yaşlı ve engelli turistleri ülkemize çekmek için yeterli değil. Bu insanların İzmir'i tercih etmeleri için şehrimizin de yaşlı ve engellilere uyumlu hale gelmesi gerekiyor. Bu amaçla dünya bankası 'yaşlı ve engelli dostu şehirlerin oluşumuna katkı veriyor" dedi. 



BAKIŞ AÇIMIZI DEĞİŞTİRMELİYİZ

Op. Dr. Özer Gürbüz, şunları söyledi: "Tatil için gelen turistler daha çok Antalya'yı tercih ediyor. Tedavi amaçlı gelen yabancılar ise medikal turizm kapsamında daha çok İstanbul'u tercih ediyor. 

İzmir'in de yaşlı ve engelli turizminde iddiasını artırması gerekiyor. Ege Bölgesi'nde çok yaygın termal kaynaklar mevcut. Bu tesislerin turizme kazandırılması ve uluslararası kullanıma uygun hale getirilmesi, termal turizm ile yaşlı ve engelli turistlerin İzmir'e gelmesini sağlayacaktır. 



Habertürk Egeli


Geri Dön