25 / 04 / 2024

İzmir Torbalı'da konut ve arsa fiyatları arttı!

İzmir Torbalı'da konut ve arsa fiyatları arttı!

İzmir Torbalı'da ev fiyatları günden güne artarken, bu artışın temelinde arsa fiyatlarındaki fahiş yükselişin olduğunu belirtiliyor. Okan Alkan "Günümüzdeki konut alım-satım oranı geçtiğimiz yıllara göre düştü. Fakat referandumdan sonra piyasanın açılmasını bekliyoruz" dedi.



Günden güne büyüyen emlak sektörü ülke genelinde yaygın olması ve iş alanlarının giderek artması Torbalı ekonomisini de canlandırıyor. Alpkent Mahallesi Naci Tuncel Caddesi üzerinde Okan Alkan ve Haşan Kumaşlar ortaklığında kurulan Lider Emlak, müşterilerine emlak sektöründe en iyi hizmeti vermeyi hedef ediniyor. Torbalı'da emlakçilik sektöründe vatandaşlara en kaliteli hizmeti verdiklerini ifade eden Okan Alkan, "Her türlü emlak, tarla, arsa, daire alım satımında, kiralama işlemlerinde müşterilerimize en seri ve en kaliteli hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Torbalı'nın neresinde olursa olsun her türlü emlak alım satımında, kiralamasında buradayız" şeklinde konuştu. 


ARSA FİYATLARI ARTIYOR 


Lider Emlak'ın diğer ortağı olan Haşan Kumaşlar'ın ise yaptığı açıklamada emlak sektörünün çok önemli bir sektör olduğuna dikkat çekerek, "Bu sektörde verdiğimiz hizmetlerle Torbalı'da yeni yüz olmayı hedefliyoruz. Halkımız için en iyi şartlarda danışmanlık yapıp herkesin şartlarına uygun ev, arsa ve tarlayı temin etmek için çaba sarf ediyoruz" dedi. Piyasanın kötü olması ve arsa fiyatlarındaki artış nedeniyle konut fiyatlarında da artış olduğunu, aynı zamanda konut alım-satım oranlarının geçtiğimiz senelere göre düşük olduğunu ifade eden Okan Alkan, "Piyasanın kötü olması nedeniyle arsa fiyatlarında artış meydana geldi. Arsa fiyatlarındaki yükseliş ise konut fiyatlarını etkiledi. Günümüzdeki konut alım-satım oranı geçtiğimiz yıllara göre düştü. Fakat referandumdan sonra piyasanın açılmasını bekliyoruz" dedi. 


NELERE DİKKAT EDİLMELİ? 


Konut alırken nelere dikkat etmek gerektiğini açıklayan Haşan Kumaşlar, "Satın alınması planlanan konutun yaşam kalitesine ve konforuna olumlu etkiler yaratan sosyal ihtiyaçlara (toplu taşıma, okul, hastane, alışveriş merkezi, yeşil alanlar vb.) yakın olmasına dikkat edilmelidir. Konutun yakın çevresinde insan sağlığına zararı olan tesislerin olmaması için bilgi edinilmelidir. Konut veya henüz inşaatı başlanmamış ise arsanın ilgili Tapu Müdürlüğünde araştırma yapılarak tapu kaydı üzerinde ipotek, intifa, kira, haciz vb. Satın alınacak konutun değerini düşürecek, veya konut inşaatına başlanmasına engel olacak herhangi bir şerh, beyan olup olmadığı kontrol edilmelidir. İlgili İdareler tarafından konutun projelerinin resmi olarak incelendiği ve onaylandığı anlamını taşıyan Yapı Ruhsatı'nın olup olmadığı araştırılmalıdır. İlgili Belediyesinde mutlaka arşiv dosyası incelenmeli, herhangi bir tutanak, yapı tatil zaptı, yıkım kararı vb. olup olmadığı, imar planı ve yapılaşma koşullarına bakılmalıdır. Bunların yanında konutlarda kullanılan malzemelerin depreme dayanıklı olmasına dikkat edilmelidir" dedi.


Büyük Torbalı Gazetesi 11



Geri Dön