19 / 04 / 2024

İzmir Torbalı'da müstakil evler büro oluyor!

İzmir Torbalı'da müstakil evler büro oluyor!

İzmir Torbalı'da son yıllarda artan konut sayısı ile birlikte müstakil evlerden apartman yaşamına geçiş yapılmaya başlandı. Torbalı artık İzmir'in en gelişmiş 4. ilçesi konumunda.



Torbalı'da son yıllarda artan konut sayısı ile birlikte müstakil evlerden apartman yaşamına geçiş yapılmaya başlandı. 15-20 yıl öncesine kadar kasaba görüntüsünde olan Torbalı artık İzmir'in en gelişmiş 4. ilçesi konumunda. Artan nüfus, göç, modem yaşam gibi kavramlarla anılmaya başlanan Torbalı'da bir yandan da kentleşme ile birlikte 'doğala ve doğaya' dönüş de başlamış durumda. Öyle ki son yıllarda bir yandan ilçede inşaat sayısı artarken bir yandan da köy evi satın alanların sayısı günden güne artıyor. İlçede son moda ise müstakil evlerin büroya dönüştürülmesi. İlçede son 2 yıldır başlayan akıma Torbalı'nın önde gelen meslek sahipleri de ayak uydurdu. Müstakil evi büroya çeviren son isimler aynı zamanda avukat olan milletvekili Atilla Kaya ve onunla aynı mesleği icra eden Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Çağlar oldu. 

HER MESLEKTEN VAR 

Kasaba kültüründen bir anda apartmanlara taşınan Torbalı bu hızlı değişime ayak uydurmuş gibi görünse de ilçede yaşayanların sakinliği tercih etmeye devam ediyor. İlçede son dönemde artan müstakil bürokratlar bu durumun kanıtı. Mimar, doktor, diyetisyen derken avukatlar da müstakil bürolara taşınmaya başladı. Doktor Emel Turan'ın müstakil bürosunun yanı başında müstakil bir başka evi büroya çeviren Avukat Özgür Çağlar ve Atilla Kaya'nın sürdürdüğü akımın temsilcileri hemen hemen her meslekten mevcut. Diyetisyen Esra Gençay, H&G Emlak, Modüler Design, Kaan Rent A Car gibi farklı sektörlerden farklı firmalar büro için müstakil evleri tercih etmiş durumda.


Büyük Torbalı


Geri Dön