23 / 04 / 2024

İzmir Urla DHMİ tesisleri 5 milyon liraya yenilendi!

İzmir Urla DHMİ tesisleri 5 milyon liraya yenilendi!

Ensar Vakfı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden devraldığı tesisleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve CHP’li Urla Belediyesi’nden aldığı izinlerle gençler için kamp yapmaya hazırlanıyor. DHMİ devretmeden önce tesisleri 5 milyon liraya yeniletti.



Urla Zeytineli’nde Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) ait sosyal tesislerin Ensar Vakfı’na devredilmesinden sonra gençlik kampı yapılacağı belirtildi. Tesislerin tadilatı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile CHP’li Urla Belediyesi’nden gerekli izinleri alan vakfın, tadilat çalışmalarına kısa süre sonra başlayacağı açıklandı. Vakıf yetkilileri, çalışmaların tamamlanmasının ardından, tesislerin gençler için kullanılacağını söylediler.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen villaların da bulunduğu Urla Zeytineli Köyü’ndeki Hacılar Koyu’nun bitişiğinde yer alan DHMİ’ye ait sosyal tesisler, 2014 yılında önce ihale yolu ile özel işletmeciye kiralandı. Bir yıl sonra tesislerin depreme dayanıklı olmadığını gerekçe gösteren DHMİ, tesisleri güçlendirme ve tadilat için ihaleye çıkarak Çeşme İnşaat firmasına 5 milyon liraya yeniletti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni bir karar alan DHMİ, bu kez de sosyal tesisleri yıllık 120 bin liraya hükumete yakınlığı ile bilinen Ensar Vakfı’na kiraladı.


AKSÜNGER SORMUŞTU

CHP  İzmir  eski Milletvekili Erdal Aksünger, DHMİ’ye ait tesislere devredilmeden önce 5 milyon lira yatırım yapıldığını belirterek, konuyu TBMM’ye taşımıştı. Aksünger, DHMİ tesisinin ihaleden önce tadilata alındığını ve Çeşme İnşaat adlı bir firma tarafından burasının yenilendiğini kaydederek, “Bu koy artık kimler tarafından beğenildiyse DHMİ oradan çekiliyor ve bu tesisler Ensar Vakfı’na veriliyor. Burasının, 17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu kapsamında Recep Tayyip Erdoğan’a armağan edildiği öne sürülen villaların hemen yanındaki koy olması da dikkat çekiyor. Hazine, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla mı DHMİ’nin tahsisini kaldırdı? Neden devredilmeden önce 5 milyon lira yatırım yapıldı?” açıklaması yapmıştı.


“SORUNU HALLETTİK”

Ensar Vakfı İzmir Şube Başkanı Mehmet Eker, tesislerle ilgili bir evrak beklediklerini, o evrakın da gelmesiyle tadilata başlayacaklarını söyledi. Daha önce belediyeyle sıkıntı yaşadıklarını ancak sorunun çözüldüğünü kaydeden Eker, “Oranın bazı sorunları vardı. Bir evrak bekliyoruz, o da geldi mi tadilat başlayacak. Daha önce belediyeyle bir sıkıntı vardı; yapılır, yapılmaz falan filan diye. Deprem zamanında biri bu binalarda oturulmaz, çürük demiş. Sıkıntı, depreme dayanıksız raporundan kaynaklanıyordu. Ama belediyeyle şu anda işimiz bitti, Urla Belediyesi’yle ilgili sorunu hallettik. Tadilat izni aldık. Vakıf genel merkezi, benim oğlana yetki verdi. Konuyla o ilgileniyor, mühendis arkadaşlarla birlikte. Çevre Bakanlığı’ndan, bizim Urla Belediyesi’nden işler bitti. Tadilat başlayacak” diye konuştu. Koydaki binaların elden geçirilmesinin gecikmesinde tecavüz skandalının herhangi bir etkisi olmadığını dile getiren Eker, tesisin hangi amaçla kullanıma açılacağına ilişkin soruya “Şu anda net bir programımız yok, ama inşallah gençlerle ilgili bir şeyler düşünüyoruz” yanıtını verdi. Telefonla özel kalemine ulaştığımız Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise, aramalarımıza yanıt vermedi.


KÖYLÜLER TEDİRGİN

Tarım, hayvancılık ve balıkçılıkla uğraşan Zeytineli Köyü’nde yurttaşlar yaşananlardan sıkıntılı. Köyün hemen yanı başındaki koy sayesinde balıkçılıkla uğraşanlar ise koyun dışarıdan girişlere kapatılması halinde ekonomik sıkıntı yaşayacaklarını söylediler. Bazı köylüler, “Cumhurbaşkanıyla komşuyuz ancak köye yatırım geleceğine köyün gelirleriyle oynuyorlar. Geçen yıllarda köye gelip tesisleri incelediler ve burayı aldıklarını söylediler. Şu anda buraya gelip herhangi bir girişimde bulunmadılar. Zaten daha önce iptal edilen ihale öncesinde buraya 5 milyon lira yatırım yapılmıştı. Tesis 1 yıl çalıştıktan sonra ihale iptal edilmişti. Biz o zaman burasının birilerine verileceğini anlamıştık. Devlet bu kadar para harcadıktan sonra neden tesisi kapattı?” diye konuştular.


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön