24 / 04 / 2024

İzmir Yeşildere'de kentsel dönüşüm kapsamında 152 bina yıkıldı!

İzmir Yeşildere'de kentsel dönüşüm kapsamında 152 bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm projeleri ile kenti "dönüştüren" İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere heyelan bölgesindeki yıkımlarda sona geldi. 153 yapıdan 152'sinin yıkımı tamamlandı. Kalan tek bina için hukuki sürecin bitmesi bekleniyor...




İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere heyelan bölgesindeki yıkımlarda sona geldi. 153 yapıdan 152'sinin yıkımı tamamlandı. Kalan tek bina için hukuki sürecin bitmesi bekleniyor. Yeşildere'ye şimdiye kadar mavi servi, erguvan, fıstık çamı gibi çeşitli türlerden toplam 665 adet ağaç dikildi ve Kıyı Tasarımı projesi kapsamında Kordon'dan çıkarılan 12 bin metrekarelik rulo çim serildi. Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere heyelan bölgesindeki vatandaşları, Temmuz 2013'te Noter huzurunda çekilen kurayla Uzundere'deki yeni konutlarına kavuşturmuştu.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, 1/25 bin ölçekli plan ile kent bütününde 4 bin 700 hektarlık "Sağlıklaştırma/ Yenileme Program Alanları"nı belirledi. 

* Kadifekale: 42 hektar büyüklüğündeki heyelan bölgesinde bulunan 1968 yapının tamamının tahliye ve yıkımı tamamlanarak bölge ağaçlandırılmaya başlandı. 

* Gürçeşme: 2 hektarlık Gürçeşme heyelan bölgesindeki 120 binadan 118'i yıkıldı. 

* Bayraklı: 60 hektar büyüklüğündeki alanadaki tüm planlama çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri yaparak "Konut/iş yeri sözleşmesi" imzalamaya devam ediyor.

* Uzundere: 32 hektarlık büyüklüğündeki alanda 497 yapı, bin 172 bağımsız bölümü kapsayan Uzundere Mahallesi için hazırlanan projede, 149 bin metrekare konut alanı, 66 bin metrekare rekreasyon alanı, park alanları ve çocuk oyun alanları ile 10 bin metrekare ise sosyal donatı olarak ayrıldı. Alandaki tüm çalışmalar tamamlanarak, hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri yapılıp "Konut / İş yeri sözleşmesi" imzalanmaya devam ediyor.

* Ege Mahallesi: Ege Mahallesi'nin yaklaşık 7 hektarlık kısmından oluşan "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı" için, oluşturulan Danışma Kurulu gözetiminde bölgedeki tüm çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeyi önümüzdeki günlerde kamuoyuna tanıtacak.

* Ballıkuyu: 4 bin 354 yapıyı kapsayan 48 hektarlık projede yapıların ölçüm çalışmaları ile kentsel vizyon ve kentsel tasarım çalışmaları devam ediyor.

* Aktepe- Emrez: İzmir Büyükşehir Belediyesi 22 hektarlık alanda kentsel vizyon ve kentsel tasarım çalışmalarını sürdürüyor.

Örnekköy: Jeolojik etüdü onaylanan 18 hektar büyüklüğündeki alana ilişkin ön fizibilite raporu hazırlandı. Alanda 697 yapının ölçümüyle birlikte mevcut durum tespitleri tamamlandı. Kentsel tasarım ve planlama çalışmaları devam ediyor.


Yeni Asır



Geri Dön