20 / 04 / 2024

İzmir’deki metro inşaatı nedeniyle esnaf sıkıntı yaşıyor!

İzmir’deki metro inşaatı nedeniyle esnaf sıkıntı yaşıyor!

Vasfi Çakıroğlu, İzmir’de metro inşaatı nedeniyle esnaf ve vatandaşın sıkıntı yaşadığını, bu konuda da destek talep ettiklerini belirtti



Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprüye ’Mevlana’ isminin verilmesinin teklif edilmesi üzerine, "Dikkate alınmayacak bir teklif değil" dedi.

Bakan Gönül,  İzmir  programı kapsamında Vali Cahit Kıraç’la Konyalılar Vakfını ziyaret etti.

Vakıf Başkanı Vasfi Çakıroğlu, İzmir’in EXPO 2020 organizasyonuna aday olmak istediğini, bu konuda kente destek verilmesini istediklerini söyledi.

Çakıroğlu, İzmir’de metro inşaatı nedeniyle esnaf ve vatandaşın sıkıntı yaşadığını, bu konuda da destek talep ettiklerini belirtti.

Kentte işsizlik sorununun giderilmesi için savunma sanayisi projelerinden İzmir’deki firmaların yararlanmasını istediklerini kaydeden Çakıroğlu, İzmir’in Hong Kong, Dubai benzeri serbest şehir olması gerektiğini söyledi.

Çakıroğlu, İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprüye "Mevlana" isminin verilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’a yazı verdiklerini belirterek, bu konuda da destek istedi.

Bakan Gönül, Konyalılar Vakfının kendileri için önem taşıdığını, vakıfla ve Konyalılarla duygusal bağ içinde olduklarını kaydetti.

Vakfın taleplerini değerlendiren Gönül, İzmir’in EXPO 2015 adaylığı sırasında Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan tüm partilerden milletvekillerine kadar herkesin büyük çaba harcadığını belirterek, "İnşallah gelecek için de aynı mücadeleyi hep beraber veririz" dedi.

Metronun ikinci bölümünün yapımının biraz geciktiğini ancak bunun belediyenin işi olduğunu kaydeden Bakan Gönül, bu inşaattan herkesin etkilendiğini ifade etti.

Vecdi Gönül, oğlunun İzmir’de kaldığını, geçen günlerde gelininin kullandığı ve torununun bulunduğu araca metro inşaatı yakınlarında trafik ışıklarının çalışmaması nedeniyle başka bir aracın çarptığını söyledi.

Gönül, "Bu sıkıntıları nefsimizde hissediyoruz. İnşaatın getirdiği sıkıntılar esnafa daha da sıkıntı getiriyor. Başbakanımız belediyeye teklifte bulundu ’bunu biz üstlenelim’ diye. Sonrası bilmiyorum ne şekilde gelişti" dedi.

Bakan Gönül, 3. köprüye "Mevlana" adı verilmesi teklifiyle ilgili olarak şunları kaydetti:

"Köprüye ’Mevlana’ adının teklif edilmesine Konyalılar ne diyor bilmiyorum. Adı Mevlana olunca köprüyü Konya’ya yapın da diyebilirler. Konyalılarla da konuşmak lazım ama ihmal edilebilecek, dikkate alınmayacak bir teklif değil. Hem felsefi hem de tarihi bir şahsiyet, tarihimizin bir parçası."

Son rakamların işsizlikte düşüşü gösterdiğini, bunun devamını umduklarını belirten Gönül, savunma sanayisi yatırımları konusunda zırhlı taktik araçların yapım işini BMC’ye verdiklerini, buradan 120 milyon liralık işin de KOBİ’lere aktarılması gerektiğini ifade etti.

Bakan Gönül, Vakıf Başkanı Çakıroğlu’na bakanlık plaketini takdim etti.

İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan ve AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak da toplantıya katıldı.
AA


Geri Dön