25 / 04 / 2024

İzmir'de Bakanlığa bağlı huzurevi açma projesi mecliste!

İzmir'de Bakanlığa bağlı huzurevi açma projesi mecliste!

İzmir'de Bakanlığa bağlı huzurevi açma projesi olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, İzmir'de Bakanlığa bağlı huzurevi açma projesi olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter, ''Türkiye nüfusunun yüzde 9'u, 65 yaş üstü tahmini 7 milyona yakın bir yaşlı nüfusumuz var. İzmir'de de 4,4 milyon insan yaşamaktadır. 2018 sonu itibariyle en fazla yaşlı nüfusuna sahip Ege ili İzmir'dir. İzmir'de, 2018 sonu itibariyle 450.925 yaşlı nüfusun yaşadığı bilinmektedir. İzmir'deki huzurevi sayısı 52'dir ancak kaliteleri ve verdikleri hizmetler tartışılmaktadır. Bakanlığınıza bağlı ise sadece 1 adet huzurevi bulunmaktadır, kapasitesi çok sınırlıdır'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- Bakanlığınızın İzmir'de yeni bir huzurevi açma projesi var mıdır?
2- İzmir'deki özel huzurevlerinin kapasitelerinin ve kalitelerinin arttırılması noktasında elzem olan Bakanlığınızın desteği ne zaman verilecektir?
3- İzmir'de evde bakım hizmetlerinde çalışan Bakanlığınıza bağlı kaç kişi bulunmaktadır?
4- İzmir gibi yaşlı nüfusu fazla olan bir şehirde ''yaşlı bakım'' eğitimine dair de özel bir eğitim merkezinin açılması Bakanlığınızın yakın vade planları içerisinde midir?


Geri Dön