25 / 04 / 2024

Kamu binalarında depreme dayanıklılık testi yapılması mecliste!

Kamu binalarında depreme dayanıklılık testi yapılması mecliste!

İzmir'de Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların binaları için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığına ve depreme karşı alınan önlemler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, İzmir'de Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların binaları için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığına ve depreme karşı alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelebi, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin soruları
1-Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların İzmir ilinde depreme karşı hassas olduğu tespit edilen ve güçlendirme çalışması yapılan bina sayısı nedir? Bunlardan kaçı kamu binasıdır?

2- İzmir ilinde Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların binalarının depreme karşı dayanıklılık testi yapılmış mıdır? Dayanıklılık testi yapılan bina sayısı kaçtır? Kurum ve kuruluşlar ile il merkezi ve ilçelere göre dağılımı nedir?

3- İzmir ilinde Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların binalarının deprem tahkikat raporları çıkarılmış mıdır? Çıkarıldıysa sonuçları nedir?

4- İzmir iline 2018 yılında Bakanlığınız tarafından depreme karşı önlem almak için ayrılan kaynak miktarı nedir? Ne kadarı harcanmıştır? 2019 yılında ne kadar kaynak ayrılmıştır?

5- Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşların İzmir ilinde sivil savunma konusunda yaptıkları çalışmalar nelerdir?


Geri Dön