23 / 04 / 2024

İzmir'de dönüşüm için bin 616 bina yıkıldı!

İzmir'de dönüşüm için bin 616 bina yıkıldı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, şu ana kadar dönüşüm kapsamında bin 616 binanın yıkıldığını söyledi. Yaşacan, İzmir’de kaçak oranının yüzde 70 olduğu belirtti...



İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, şu ana kadar dönüşüm kapsamında bin 616 binanın yıkıldığını söyledi. İzmir’de kaçak oranının yüzde 70 olduğuna dikkat çeken Yaşacan, riskli yapı tespitinde İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer aldığını kaydetti. Bu tespitlerin sadece müdürlükleri tarafından yapıldığına dikkat çekerek, şimdiye kadar yetkili 21 belediyeden hiçbir çalışma gelmediğini vurguladı.


Müdür Yaşacan,  İzmir  İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (İZİSAD)’nin yapı sektöründe faaliyet gösteren üyeleriyle biraraya geldi. Burada yaptığı konuşmada, şehir dönüşümüyle ilgili kanun çıktığı zamanlarda farklı tepkiler ve eleştiriler olduğunu hatırlatarak, “İzmir’i başka yerlere benzetmede şikayetler oluyor. Siluet anlamında benzetilen yerlerden farkımız yok.” dedi. Gecekondulaşmanın sadece Türkiye’nin problemi olmadığını, Brezilya’da polisin bile giremediği mahalleler bulunduğunu dile getirerek, “Biz de bu duruma gelmeden müdahale etmeliyiz.” şeklinde konuştu.Erkan Yaşacan, söz konusu kanunun ev sahipleri ve müteahhitlere finans desteği sağladığını hatırlatarak, bu çerçevede kira yardımı, kredi desteği, yıkım kredisi, bakanlık yapım kredisi ve riskli yapı tespit kredilerinden oluşan desteklerin uygun şartlarda verileceğini kaydetti. Oturduğu evin riskli olduğunu düşünenlerin, belediyelere veya yetkilendirilmiş firmalara başvurarak risk analizi yaptırabileceğini belirten Yaşacan, çok katlı binalarda bir kişinin bile başvurmasının yeterli olduğunun altını çizdi.


Zaman Gazetesi


Geri Dön