24 / 04 / 2024

İzmir'de Enerji Tasarrufunda Cam Faktörü semineri düzenlendi!

İzmir'de Enerji Tasarrufunda Cam Faktörü semineri düzenlendi!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu ve Cam Merkezi'nin desteği, Cam ve Cam Ürünleri Meslek Komitesi işbirliğiyle "Enerji Tasarrufunda Cam Faktörü" semineri düzenlendi.




Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu ve Cam Merkezi'nin desteği, Cam ve Cam Ürünleri Meslek Komitesi işbirliğiyle "Enerji Tasarrufunda Cam Faktörü" semineri düzenlendi. Seminerin açılışında konuşan 32. Cam ve Cam Ürünleri Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Gülfem Yorgancılar Perçin, Türkiye'nin enerji ithalatını azaltmak için enerji tasarrufunda camın önemini gündeme getirdi. Türkiye'nin enerji ithalatının Yunanistan'ın ekonomisine eş değer olduğunu dile getiren Perçin, "Son 5 yılda Türkiye'nin enerji ithalatı için yaptığı harcama 238.5 milyar dolar. Bu tutar yaklaşık olarak 240 milyarlık Yunanistan ekonomisine yaklaşıyor" dedi. 

Enerji giderlerinden tasarruf edilmesi ile enerji ithalatının azaltılmasına fayda sağlanacağını belirten Perçin, "Yalıtım denildiğinde ilk olarak dış mantolama, çatı izolasyonu ve dış doğrama geliyor. Cam yalıtımı en sonda kalan bir ürün halinde düşünülüyor. Bu konuda farkındalık yaratıp camın enerji verimliliğine yönelik katkısını anlatmalıyız" dedi. EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Vatansever de, "Tasarruf edilen enerji en ucuz enerjidir. Bu şekilde ekonomiye çok büyük katkı sağlanabilir" diye konuştu. 



Yeni Asır


Geri Dön