19 / 04 / 2024

İzmir'de ev kiraları tartışması! Fiyatlar artmadı! 

İzmir'de ev kiraları tartışması! Fiyatlar artmadı! 

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, 20 oda başkanı ile yaptığı görüşmede fiyat artışının yaşanmadığının kendisine aktarıldığını belirtti.



Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6.6 büyüklüğündeki depremle sarsılan İzmir'de oturduğu binanın hasar görmesi üzerine çok sayıda vatandaşın kiralık daire arayışına geçmesi üzerine bazı bölgelerde ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kira fiyatlarını artırdığı iddia edildi.

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre; konuya ilişkin açıklamalarda bulunan  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, 20 oda başkanı ile yaptığı görüşmede fiyat artışının yaşanmadığının kendisine aktarıldığını belirtirken, kira spekülatörlerine karşı ev sahiplerinden kendilerine üç ay boyunca kira alınmayacağına yönelik yüzlerce mesaj geldiğini de vurguladı. 

Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda takibe alınan bir evin deprem öncesi 2100 TL olan kira fiyatının deprem sonrası 500 TL fazla bir artışla 2650 TL'ye kadar çıktığı kaydedildi.

YÜZLERCE KİŞİ MESAJ ATIYOR: ÜÇ AY KİRA ALMAYACAĞIM

İzmir'deki yıkıcı depremin ardından kimi fırsatçı ev sahipleri tarafından yapılan kira zam oranlarıyla ilgili İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir halkının deprem sonrası topyekün seferber olduğunu ve yüzlerce kişinin kendilerine mesajlar yollayarak iki, üç ay kira almayacağını ilettiğini kaydederken, kira fiyatlarının arttırıldığına ilişkin söylentileri yayanların provokatör olduklarını belirtti. 

BAŞKANLARLA KONUŞTUM: FİYAT ARTTIRAN YOK!

İzmir'deki 20 bölge başkanı ile kira zamlarına ilgili görüştüğünü, kendilerine 'Fiyat arttıran var mı?' diye sorduğumda böyle bir şey olmadığını söylediklerini dile getiren Güleroğlu, "Tamamen provokatif olarak bunu söyleyip bu söylemlerle fiyat arttırma yönüne gidiyorlar" dedi.

DEPREMZEDELERE ÇAĞRI

İzmir Emlakçılar Odası olarak valilikten evinin hasarlı olduğuna ilişkin belge alanların, bu belge ile odaya kayıtlı emlak ofislerine gitmeleri halinde kendilerine herhangi bir komisyon alınmadan ev bulunacağını da kaydeden Güleroğlu, "Bu yönde vatandaşlarımıza çağrımız olsun" dedi. 

Deprem fırsatçıları iş başında! İzmir'de konut kiraları arttı!


Geri Dön