25 / 04 / 2024

İzmir kira fiyatları

İzmir kira fiyatları

Egenin incisi İzmir'de emlak fiyatlarıyla dünyanın en pahalı kentlerinden oldu. Bayraklı, Konak, Karşıyaka ve Balçova'da konut kiraları 3500 TL'ye kadar yükseldi.

İzmir'de satılık ve kiralık ev fiyatları tavan yaptı!

İzmir depremi sonrası yükselen kira fiyatları İzmir gündeminini mesgul etmeye devam ediyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu yaşanan kira artışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir'de kiralık konut stoku tükendi!

Türkiye'de kiralık ev sorunu gittikçe büyüyor. Özellikle İzmir'de kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

İzmir'de kiralık evlere talep arttı!

İzmir'de kiralık evlere olan talep artışı tavan yaptı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, evlerinden tahliye edilmek istenen kiracılara önerilerde bulundu.

Gülçin Okay: Ev almak isteyenler acele etmeli! 

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, gayrimenkul sektöründe durağanlık yaşandığını bu nedenle konut almak isteyenlerin acele etmesi gerektiğini dile getirdi. 

Kira fiyatlarına deprem zammı!

İzmir'de yıkım ve hasara neden olan depremin ardından barınma ihtiyacı içinde olanlar fahiş fiyat artışlarına tepki gösterdi. Kira fiyatlarında bin lira civarında artışlar yaşandı.

Kiralık ev kalmadı! Fırsatçılar arttı!

İzmir'de yaşanan yıkıcı depremin ardından büyük korku yaşayan vatandaşlar evlerini değiştirmeyi istiyor. Yaklaşık 4 bin 500 konutun ağır hasar gördüğü şehirde boş kiralık ev bulmak da zorlaştı. Daha güvenli evlerde yaşamak isteyenler günlerce ev aradıktan sonra merkeze uzak yerlere taşınıyor.

İzmir'de kira fiyatlarında yüzde 40 artış!

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir depreminden sonra depremzedelerin ev taşıma ve yeni konut bulma arayışı sonrasında ortaya çıkan nakliye ve kira fiyatlarındaki artış için TBMM’ye araştırma önergesi sundu.

O ilçelerde ev fiyatları yüzde 5 arttı!

İzmir'de meydana gelen deprem felaketinden sonra evleri hasar gören vatandaşlar konut arayışına girdi. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası, "Bayraklı ve Bornova’da bir güvensizlik söz konusu. O bölgelerden bir kaçış var. Vatandaşın ve emlakçıların elindeki kiralık daireler kalmadı" dedi.

Ayda'nın babası Uğur Gezgin: Ev fiyatları 2 kat arttı, herkes mazeret üretiyor!

İzmir'de yaşanan depremde  Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 91 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in babası Uğur Gezgin, İzmir'de ev bulmakta zorlandığını dile getirdi. 

Deprem sonrası fırsatçılar İzmir’de kiraları yüzde 30 artırdı!

İzmir depreminden sonra bölgede toparlanma çalışmaları sürerken, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen nakliye firmaları depremzedelerin mağduriyetini su istimal ediyor. Kiralık daire fiyatları yükselmeyi sürdürüyor.

İzmirli ev sahiplerinin deprem fırsatçılığı!

İzmir yaşanan deprem sonrası 15 bin İzmirli evsiz kaldı. Depremde zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için tüm Türkiye seferber olurken İzmir'de bazı ev sahipleri depremi fırsat bilip kiralarına yüzde 100 zam yaptı.

İzmir'de ev kiraları tartışması! Fiyatlar artmadı! 

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, 20 oda başkanı ile yaptığı görüşmede fiyat artışının yaşanmadığının kendisine aktarıldığını belirtti.

Deprem sonrası İzmir'de ev kiraları arttı!

İzmir Seferihisar’da yaşanan şiddetli deprem birçok binayı yıktı. Kurtarma ekipleri daha enkaz altındaki vatandaşlarımızı kurtarmaya çalışırken fırsatçılar yeniden türedi. Ev sahipleri kira fiyatlarını artırdı.

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Konut ve kira fiyatları nereye gidiyor? Gayrimenkul Uzmanı açıkladı!

Konut ve kira fiyatlarının ne olacağını açıklayan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı  Ahmet Büyükduman ayrıca konut alımı için cazip bölgeleri de açıkladı.

O ilde yaşayanlar kira mağduru! Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi!

Çanakkale'de konut kira fiyatları vatandaşları mağdur etmeye başladı. Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi.  Peki kira fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

2023'te İzmir'de kira bedelleri yüzde 119 arttı: Mayıs'ta yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor! 

İzmir'de 2023 yılı kira fiyatlarında yüzde 119 oranında bir yükseliş oldu. Mayıs ayında da yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Kira fiyatları İstanbul'dan İstanbul'a göçü başlattı! Ocakta 2 bin TL olan kira şimdi 20 bin TL!

Kira fiyatları açısından Türkiye'nin en pahalı şehirlerinden biri olan İstanbul'da ilçeden ilçeye göç başladı. Ocak ayında 2 bin lira olan kira şimdi 20 bin liraya yükseldi.

İstanbul'da kira fiyatları 4 yılda yüzde yüzde 961 arttı!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) konut fiyatlarındaki artışa ilişkin raporunda orta ve düşük gelir grubunun ev sahibi olmasının imkansızlığı dikkat çekti. Rapora göre 2019’dan bugüne İstanbul’da en çok kira artışı yüzde 961’le Üsküdar’da gerçekleşti.

'Kira fiyatları aşırı şişti, fiyat düştü kiracı rahatladı diye bir şey yok!'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan ekim ayı konut fiyat endeksi raporunda kasım ayında kira artış oranının düştüğü kaydedildi. Peki, uzmanlar konut kiralarına ilişkin ne söylüyor, kira fiyatları geriledi mi? İşte detaylar...

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

Kiracılara müjde! Kira fiyatları yeni yılda asgari ücret zammından etkilenmeyecek!

Konut kira fiyatları, ülkenin gündeminden düşmüyor. Vatandaşlar, yükselen kira fiyatları karşısında ezilirken yeni yılda asgari ücrete gelecek zamla birlikte kiraların artıp atmayacağını merak ediyor. 

İzmir kira fiyatları Haberi

İzmir kira fiyatları

Üst üste gelen zamlar emlak ve inşaat sektörünü de olumsuz olarak etkiledi. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut kredilerinin el yaktığı, artık konut almanın hayal olduğu kriz ortamında piyasalardaki durgunluk da dikkat çekiyor. 

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı ikinci şehir olan İzmir’de tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci, daha sonra gelen deprem ve son olarak da ekonomik kriz sebebiyle fiyatlar zirve yaptı. Şehir merkezinde konut kiraları, asgari ücretle yarışırken artık şehir merkezine yakın 2 bin 500-3 bin TL'nin altına kiralık konut da bulunamıyor. 

Peki İzmir'in hangi ilçesinde kiralar ne kadar? İşte merak edilen o sorunun yanıtı

KİRALAR YÜKSELİYOR


Cumhuriyet'ten Erman Şentürk'ün haberine göre, Konak, Balçova, Karşıyaka,  Bayraklı gibi merkezdeki ilçelerde doğalgazlı, 3...