18 / 04 / 2024

İzmir'de ihaleler uzadıkça maliyet artıyor!

İzmir'de ihaleler uzadıkça maliyet artıyor!

AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sert çıktı: “İzmir Büyükşehir Belediyesi hemşehrilerimizi her projesinde olduğu gibi bir kez daha mağdur etti. İhaleler uzatıldıkça maliyette katlanıyor.”



İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı taşıt alt geçidi yapımına ilişkin sözleşmenin aksaması nedeniyle 36 milyon 475 bin 519 lira gibi devasa bir bütçenin ortaya çıktığına dikkat çekti. Bilal Doğan, “Ortaya çıkan ek işler ve kıyı şeridine dolgu yapılınca projenin maliyeti artmıştır. Bu sebepten ötürü de 30 Haziran 2016 tarihinde Büyükşehir Belediyesi’nce yeniden ihaleye çıkıldı. Fakat tamda bu noktada herkesin gözden kaçırdığı bir husus var ki o da, inşaatın iki ay süresince durması ve proje bitiş tarihinin daha fazla geciktirilmesidir. 12 Aralık 2016’da projenin tamamlanarak hizmete açılması planlanıyordu. Ama gelinen süreçte yaşanan ihale yenilemeleri nedeniyle Sayın Kocaoğlu’nun diğer tüm projelerinde olduğu gibi projenin bitiş tarihi de ertelenmiş yani geciktirilmiş oldu” şeklinde konuştu.


BÜYÜKŞEHİR AYNI YERE ÇİFT DİKİŞ ATIYOR


Yaşanan gecikmeler nedeniyle sadece İzmir’de ikamet edenlere değil yolu İzmir’den de geçen tüm vatandaşlara sıkıntı yaşatıldığını hatırlatan Bilal Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir tarafından yapılan ikinci ihalenin ardından 25 Temmuz 2016 tarihinde ihaleyi kazanan aynı firma ile yine sözleşme imzalanıyor. 43 milyon 696 bin 470 lira daha ilave para harcanacak ve işin tamamı 380 gün daha uzayacak.


Yani bu proje 2018’in Şubat ayında tamamlanmış olacak. Böylece 2016 sonunda bitirilmesi planlanan Mithatpaşa altgeçidi ve üzerindeki meydan projesi 2018 yılının Şubat’ın da, yani bir yıl geç bitirilerek ve ilaveten de yaklaşık 43 milyon lira daha harcanarak gecikmeli olarak açılışı yapılacak. Burada İzmirliler adına şunu görüyoruz ki, Büyükşehir Belediyesi yaptığı bu ikinci ihale ile bu projede zarar etmiş durumdadır. 36 milyon liraya mal olması beklenen proje yaklaşık 80 milyon liraya bitirilmiş olacak. Aslı astarını geçen bu altgeçit projesinin gerekliliği tartışılırken, iki katından fazla bedelle inşa edilmiş olacak. Yani Büyükşehir Belediyesi burada aynı yere çift dikiş atıyor. Sayın Kocaoğlu,


İzmirliler adına çağrımızı dikkate alın ve bu projeyi bir an önce artık bitirin. İzmirliler ve proje mevkiin de ikamet eden vatandaşlarımız artık daha fazla mağdur edilmesin.” 



Star


Geri Dön