28 / 03 / 2024

İzmir'de imar başvurusu hedefi 10 milyon lira!

İzmir'de imar başvurusu hedefi 10 milyon lira!

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun hakkında açıklamalarda bulundu.



İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun hakkında açıklamalar yaptı.

Şu ana kadar 220 bin başvuru aldıklarını söyleyen Engin, "Başvurular sonucunda 2 milyon 300 bin liralık yapılanma sağlandı. Süre sonunda yaklaşık 10 milyon lira alacağı yapılandıracağımızı tahmin ediyoruz" diye konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Engin, "Mükelleflerimizin, biz ne kadar uyarıda bulunsak da hep son günü bekleme alışkanlıkları var. Son haftada yaşanan yoğunluktan dolayı vergi dairelerinde normal mesai saatinin üstüne çıkıyoruz. Bugün itibariyle İzmir'de 220 bin başvuru aldık. Bu başvurular sonucunda 2 milyon 300 bin liralık yapılanma sağlandı. Süre sonunda yaklaşık 10 milyon lira alacağı yapılandıracağımızı tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni bir yapılandırma ya da bu kapsamda borç ötelemesi gibi bir değerlendirmenin orta vadeli projeksiyonlarında bulunmadığını belirten Engin, vatandaşların bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini söyledi.


Geri Dön