18 / 04 / 2024

İzmir'de kent merkezindeki parklara ilgi büyük!

İzmir'de kent merkezindeki parklara ilgi büyük!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “sabah sporu” eğitimleri daha ilk günden büyük ilgi gördü. Kent merkezindeki 9 ayrı parkta haftada 3 gün verilen eğitimlere özellikle kadınlar büyük ilgi gösteriyor.



Sağlık yaşam için sporu her kesime ulaştırmayı hedefleyen  İzmir  Büyükşehir Belediyesi , açık havada ücretsiz sabah sporu derslerine başladı. 4 Ağustos Pazartesi başlayan “Her Alanda, Her Yaşta Yaşam Boyu Spor” projesi kapsamında kent merkezindeki açık alan parkları adeta spor alanına döndü. Sabah 07.00’de parklarda hazır olan eğitmenlerin eşliğinde gerçekleşen sabah sporu,  ısınma harekeleriyle başlıyor, grup çalışmaları, step ve aerobikle devam ediyor. Eğitmenler, spor yaparken yaşanan sakatlanmaları engellemek için eğitme katılanlara parklarda bulunan açık alan spor aletleri tanıtarak doğru egzersiz bilgileri veriyor. Katılımcılar bir yandan sabah serinliğinde spor yapma keyfi yaşarken bir yandan da form tutuyor. İsteyen herkese açık olan ve oldukça eğlenceli geçen eğitime katılanların büyük çoğunluğunu ise kadınlar oluşturuyor. 


9 parkta aynı anda

Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz sabah sporu eğitimleri İnciraltı Engelli Merkezi, Mithatpaşa Parkı, Karataş Parkı, Buca Hasanağa Bahçesi, Basın Sitesi Ahmet Piriştina Parkı, Bostanlı Rekreasyon Alanı, Bayraklı Turgut Özal Parkı, Çamdibi Atatürk Parkı ve Bornova Aşık Veysel Rekreasyon alanlarında pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 07:00 ile 09:00 saatleri arasında veriliyor. 


En büyük sağlık spor

Her yaştan spor düşkünün ilgi gösterdiği eğitime katılan 59 yaşındaki Zülfiye Yılmaz, sporun en büyük sağlık olduğunu, gençlerin zayıf da olsa sporu bırakmamaları gerektiğini söyledi. Katılımcılardan 54 yaşındaki Gönül Garip ise, her sabah  saat 06.30’da başlayıp 3 saat spor yaptığını belirterek yeni başlayan proje için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön