25 / 04 / 2024

İzmir kent merkezi

İzmir kent merkezi

"Kentsel tasarım uluslararası fikir proje yarışması" sonucunda, Alsancak Limanı'nın arka bölgesindeki 471 hektarlık alan Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'in yeni kent merkezi olmuştu.

İzmir'de kent merkezindeki parklara ilgi büyük!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “sabah sporu” eğitimleri daha ilk günden büyük ilgi gördü. Kent merkezindeki 9 ayrı parkta haftada 3 gün verilen eğitimlere özellikle kadınlar büyük ilgi gösteriyor.

Avcılar Kent Merkezi'nin temellerini atacağız!

Avcılar mitinginde konuşan Başkan Erdoğan, "Millet bahçeleri ve kıraathaneleri projemizi Avcılar'da hayata geçireceğiz. İlçemizde bir kent merkezi oluşturacağız'' dedi.

Megapol İzmir ne zaman teslim?

Megapol İzmir projesi İzmir’in ‘yeni kent merkezi’ olarak tanımlanan bölgesi Halkapınar’da hayata geçiriliyor. Peki Megapol İzmir ne zaman teslim edilecek?

Megapol'den İzmir'e 330 metrelik cadde!

İzmir’in ‘yeni kent merkezi’ olarak tanımlanan bölgesi Halkapınar’da 3 kule ve 330 metre uzunluğunda caddeden oluşan Megapol İzmir projesini başlatan Gökdemir, “İnsanlar İzmir’e hayatını daha iyi yaşamaya geliyor” diyor.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı çalışmaları tam gaz devam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus'ta başlatılan “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı” projesi kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planına iptal davası!

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, bakanlığın İzmir Yeni Kent Merkezi’nde 140 bin metrekarelik Tariş arazilerini kapsayan ve Mayıs ayında onaylanan imar planlarının iptali için dava açtı.

Konak Yeni Kent Merkezi plan notları onaylandı!

İzmir Yeni Kent Merkezi'nin Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde Konak Belediye Meclisi'nde tıkanan plan notları krizi aşıldı.

Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı'na ilişkin 7 sorun TBMM'de!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı projesi kapsamındaki işlemlere ilişkin 7 soru hazırladı..

İzmir Konak'a 5 milyar TL yatırım planı!

İzmir Büyükşehir Meclisi'nden Yeni Kent Merkezi imar planlarına izin çıktı. Bölgede izin bekleyen 5 milyar TL yatırımın önü açıldı.

İzmir Metropol Çarşı Kule'ye 110 milyon dolarlık yatırım!

İzmir'e 6 kule kazandıran Megapol Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, 7. kuleyi Konak'ın Yeni Kent Merkezi'nde 110 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiriyor.

Konak'taki 'Yeni Kent' krizi çözüldü!

İzmir'de uzun süredir merakla beklenen ve tartışmalara neden olan Yeni Kent Merkezi imar planı krizi çözüldü.

Konak'taki 'Yeni Kent' krizini Büyükşehir Belediyesi çözecek!

İZMİR'de Yeni Kent Merkezi Planları'nın Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde 1/1000 ölçekli imar planlarındaki "turizm-ticaret" lejant ve plan notu değişikliği nedeniyle ortaya çıkan imar krizi bu hafta Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çözülecek.

Konak'ta yeni kent merkezi düğümü çözülecek!

İZMİR'de Yeni Kent Merkezi Planları'nın Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde yeni imar planları için çalışmalar sürüyor.

İzmir Yeni Kent Merkezi'nin imar planları için görüşülecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeni Kent Merkezi Salhane Bölgesi 1/1000'lik planlarıyla ilgili ilk kez konuştu. Kocaoğlu, planın bu ay Büyükşehir Meclisi'nde görüşüleceğini söyledi.

İzmir kent merkezi Haberi

İzmir kent merkezi

Bir anlamda İzmir'in özüne, kurulduğu yer olan Bayraklı (Smyrna)'ya dönüşünün vesilesi olacak "Yeni Kent Merkezi Projesi" önümüzdeki dönemde kente yeni ufuklar açacak. Şehirde dikkatleri üzerine çeken bölgede bürüt 20 milyon metrekare inşaat kapasitesi mevcut. Bölge, Türkiye 'nin ve dünyanın önde gelen gayrimenkul firmaları tarafından toplam değeri 18 milyar doların üzerinde olan onlarca projeyle yeni baştan kuruluyor. Yeni yollar, kavşaklar ve ulaşım imkanlarıyla desteklenen bölge; geniş yeşil alanları, parklar ve sahil şeridiyle İzmir'e nefes aldırıyor. Rezidansların, ofis ve ticaret binalarının, otellerin, marinalann, eğitim, eğlence ve kültür merkezlerinin odak noktası haline geliyor. Kamu binaları bu özel alanda yeniden yapılanıyor; yeni hastane ve sağlık tesisleriyle İzmir daha sağlıklı bir şehre dönüşüyor.

ALTERNATİF ARAYANLAR İÇİN REVAÇTA 

Bölgede faaliyet gösteren Forent Gayrimenkul Danışmanlığı firmasının müdürü Mustafa...