19 / 04 / 2024

İzmir'de konut fiyatları yüzde 45 arttı!

İzmir'de konut fiyatları yüzde 45 arttı!

Gayrimenkul değerleme şirketlerinin konut piyasası için yaptığı araştırmalar ışığında İzmir'de son 5 yılda konut fiyatlarının yaklaşık yüzde 45 arttığı belirlendi.



Gayrimenkul değerleme şirketlerinin yaptığı araştırmalara göre İzmir'de son 5 yılda konut fiyatları yaklaşık yüzde 45 arttı. Kalme Kurumsal Gayrimenkul Değerleme  İzmir  Şube Müdürü Gözde Tecirli, "Bu artışta en büyük etkenlerden biri dönüşüm projeleri. İzmir'de halkın yüzde 40'ının kirada oturması piyasanın hareketlenmesi için potansiyel oluşturuyor" dedi.


Kalme Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık İzmir Şubesi'nin hazırladığı rapora göre yeni yerleşim alanları ile site tarzı yapılaşmaların dikkat çektiği Aliağa'da konut fiyatları yaklaşık yüzde 40-50 yükseldi. Çiğli'de de özellikle Katip Çelebi Üniversitesi konut talebini artırdı. Bölgede son 5 yılda konut fiyatlarında yüzde 40 artış oldu.


Karşıyaka'da artış yüzde 50


Karşıyaka'da ise özellikle Örnekköy, Mavişehir, Yamanlar, Şemikler ve Atakent çıkışta olan semtler arasında yer aldı. İlçede konut fiyatlarında yüzde 50 artış oldu.


İzmir'de kentsel dönüşümün yoğun olduğu bölgelerin başında gelen Konak ve Karabağlar'da ise yeni binalarda değer artışı yüzde 30-40 civarında oldu. Öğrencilerin en çok tercih ettiği ilçelerden olan Buca'da konut fiyatlarında son yıllarda yüzde 25-30 civarında artış oldu. Bornova ve Bayraklı'da da fiyatlar son yıllarda yüzde 40-50 oranında artış gösterdi.


Havalimanı, ESBAŞ ve AVM'lere yakınlığı ile dikkat çeken Gaziemir'de ise konut fiyatları yaklaşık yüzde 40-50 oranında arttı.


Alaçatı zirvede


Güzelbahçe ve Foça'nın son yıllarda çok hızlı geliştiğini söyleyen Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Gözde Tecirli, "Karşıyaka'ya yakınlığı ve İZBAN ile tercih edilen ilçelerden biri haline gelen Menemen'de ise fiyatlar yüzde 30-40 arttı. Çeşme Alaçatı'da son 2-3 yılda konut birim fiyatları yaklaşık yüzde 40 artış gösterdi. Torbalı ve Kemalpaşa'da çok katlı site tarzı gelişme dikkat çekiyor. Buralarda yüzde 30 artış oldu" dedi.


Yeni Asır 




Geri Dön