25 / 04 / 2024

İzmir’de milyonluk arsalar satılıyor!

İzmir’de milyonluk arsalar satılıyor!

Ege sahil kesimlerinde milyonluk yazlıklar satılıyor. İZEKO Başkanı Güleroğlu, ilandaki yazlık artışını yaşanan ekonomik darboğazdan çıkış yolu olduğunu ifade etti.



İzmir’de bin 839 yazlık satılık ilanına çıktı. Kentin yazlık ilçelerinde yaz aylarında satış ilanına çıkan yazlık konutlarındaki artış dikkat çekiyor. İlk Ses Gazetesi'nden Nurettin Baki'nin haberine göre; ,milyonlarca TL değerine sahip ve satış ilanına çıkan yazlıkların fiyatları ise her kesime hitap ediyor. Satılık yazlık konutların metrekare fiyatlarında İzmir’in Çeşme ve Seferihisar ilçeleri birinci sırada bulunuyor. Bin 839 yazlık ilanı arasından en pahalı yazlık, Çeşme Boyalık’ta bulunuyor. Çeşme Boyalık’ta satışa sunulan yazlığın fiyatı 15 milyon TL olarak açıklandı. Diğer yazlıkların fiyatı ise 100 bin TL’den başlangıç gösteriyor ve 8 milyon TL’ye kadar yükselebiliyor.

İzmir’de milyonluk arsalar satılıyor!

EKONOMİK DURGUNLUKTA BAŞKA ÇARE KALMIYOR

Konuyla ilgili konuşan  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu; yazlıkların satış ilanına bu denli fazla çıkmasının en önemli nedenini, vatandaşın yaşanan ekonomik darboğazdan çıkmanın birinci yolu olarak görülmesi olduğunu sözlerine ekledi.

Güleroğlu, “Öncelikle piyasalarda yaşanan gerilmeyle döviz arttı, bu da insanlarda sıkıntı yarattı. Mevduat faizlerin yüksek olduğu bir eşikte insanlar kredi çekmek yerine elinde az kullandıkları eşyalarını ya da taşınmazlarını satışa çıkartırlar. Olaya bu şekilde bakıldığında da insanlar birinci derecede oturdukları evlerini değil, genelde sadece yazın kullandıkları ve atıl durumda olan yazlıklarını satışa çıkartmaya çalışıyorlar. Aynı zamanda Çeşme ve Urla gibi ilçelerimizde genelde sanayici, üst sekmen işleri yapan firmaların kendi yazlıkları bulunuyor. Üst sekmendeki bu insanlar nasıl olsa param olduğunda yine yazlık alırım düşüncesiyle dediğim gibi faiz oranları yüksek olan kredileri çekmek yerine yazlıklarını satışa çıkartıyorlar. O yüzden yazlıkların satış ilanına çıkması bu kadar fazla. Zira insanların başka da bir çaresi maalesef bulunmuyor” ifadelerini kullandı. 


Geri Dön