28 / 03 / 2024

İzmir'de sağanak yağış nedeniyle bazı evleri su bastı!

İzmir'de sağanak yağış nedeniyle bazı evleri su bastı!

İzmir’de önceki gün akşam ve gece saatlerinde ara ara etkili olan sağanak yağış kenti yine vurdu. Birçok yerde yollar göle dönerken bazı bölgelerde zemin katlardaki evlerde su baskınları oldu




İzmir'de, Cuma akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, ara ara kesilerek sabaha kadar devam etti. Yağmur nedeniyle akşam trafiği oluşurken çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Tıkanan mazgallardan ve rögarlarlardan taşan sular, yolları göle çevirdi.


Araçlar suda yüzdü

Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası önü, Karşıyaka Alaybey girişi, Levent Marina kavşağı göl haline gelirken sürücüler zor anlar yaşadı. Araçların su içerisinden geçmesi tehlike yarattı. Levent Marina Kavşağı Konak yönüne tek yönlü kapatılarak İZSU ekipleri suları 3 saat süren çalışma ile tahliye etti. İzmir'in çeşitli semtlerinde zemin katta bulunan çok sayıda ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi.


Pazar gününe kadar sürecek

İZSU ve itfaiye ekipleri sabaha kadar su tahliye işlemleri ile uğraşırken vatandaşlar da su basan ev ve iş yerlerini kendi çabaları ile temizlemeye çalıştı. Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada İzmir'de şiddetli fırtına ve yağmurun Pazar gününe kadar devam edeceği bildirildi.


Yeni Asır


Geri Dön