20 / 04 / 2024

İzmir'de tarım arazisindeki konutlara Bakanlıktan yıkım kararı!

İzmir'de tarım arazisindeki konutlara Bakanlıktan yıkım kararı!

5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa göre izin dışı yapılan yapılar yıkılıyor. Bununla beraber yıkım emri verilen binalara ceza da kesileceği belirtildi.



İzmir'in her bölgesinde tarım bölgelerinde 5403 yasa kapsamına giren arazilere ev izni  alıp daha sonra evi, villa ve ticari yapıya dönüştüren şahıslarla ilgili denetlemeler başlatıldı.

Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; İl Müdürü Mustafa Özen, "Geriye dönük 2 yıllık tüm işlemleri tarıyoruz. Halkımızın mağduriyetini önlemek için izin aldıkları duruma uygun yapılar yapmalıdır. Aksi durumda ceza kesilerek yıkım işlemleri başlatılacaktır" dedi.

İzmir de tarım arazisindeki konutlara Bakanlıktan yıkım kararı!

Tarım bölgelerinde yapılaşmalara ilişkin tartışmalar devam ederken Tarım ve Orman Bakanlığı  İzmir  genelinde denetlemelere başladı. Geriye dönük iki senelik işlemleri tarayan İzmir İl Müdürlüğü kontrol çalışmalarına hız verdi.

İzmir de tarım arazisindeki konutlara Bakanlıktan yıkım kararı!

Çalışmaların başladığını bildiren Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen halkın mağduriyet yaşamaması için verilen izin dışına çıkılmamasını istedi. Özen, “Geçmişe dönük son iki yılda ne kadar izin verildiyse üzerinde çalışıyoruz. Ekiplerimiz sahaya çıkıp yerinde denetimler yapıyorlar. Vatandaşlarımız tarım amaçlı verilen izinleri amacı dışında kullanmasınlar. Ceza kesip yıkıma sevk edeceğiz. Verilen izinleri de iptal edeceğiz. Bakanlığımız da bu konuda kararlıdır. Zaten kanunda ‘verilen izinler amacı dışında kullanılamaz’ deniliyor. Biz bunu uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

 

İzmir Uzundere'deki kentsel dönüşüm projesine tepki!


Geri Dön