24 / 04 / 2024

İzmir'de turist sayısı geçen yıla göre 13 bin kişi arttı!

 İzmir'de turist sayısı geçen yıla göre 13 bin kişi arttı!

Kente yılın ilk 8 ayında gelen turist sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 13 bin kişi artarak 1 milyon 304 bin olarak gerçekleşti...



İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerinden alınan bilgiye göre, geçen yılın ilk 8 ayında 1 milyon 304 bin 749 olan İzmir'e giriş yapan turist sayısı, bu yılın aynı döneminde 1 milyon 317 bin 855'e çıktı.

Deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra Efes Antik Kenti gibi ören yerleri ile 2012 yılında da dünyanın 91 ülkesinden ziyaretçi alan İzmir'e en büyük ilgiyi 240 bin 411 turist sayısı ile Almanya, 97 bin 463 turist ile Fransa, 91 bin 630 turist ile İtalya gösterdi.


İzmir'e ilk 8 ayda 70 bin 18 İngiliz, 62 bin 266 Hollandalı, 50 bin 696 Belçikalı turist geldi.

Ziyaretçi sayısı fazla olmasa da Makedonya'dan İzmir'e gelen turist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 300, Kosovalı turist oranı yüzde 100, Bosna Hersek'ten gelenlerin sayısı ise yüzde 86 artış gösterdi. Bahreyn, Katar, Kuveyt, Tunus, Lübnan'dan gelenlerin de kente olan ilgisi arttı.



''SEFERİHİSAR VE ÖZDERE'Yİ TERCİH ETTİLER''

İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir'e gelen turist sayısında ilk sıraları Avrupa ülkelerinden gelenlerin aldığını ancak ekonomik kriz nedeniyle 2011 yılına oranla Avrupalı turist sayısının düştüğünü anlattı.


Avrupa ülkelerinden gelen turist sayısını özellikle kruvaziyerlerin yükselttiğine dikkati çeken Ediz, 2012 yılı sonuna kadar 89 gemi daha beklediklerini, gelecek gemilerle Avrupalı turist sayısının da artacağını söyledi.


Ediz, İzmir'e yılın ilk 8 ayında özellikle Balkan ülkeleri, bazı Orta Doğu, kuzey ülkeleri ile Türki cumhuriyetlerden ziyaretçi yoğunluğu yaşadıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:


''Avrupa'daki kriz ile birlikte ilk dört ülkenin sıralaması değişmese de sayısı değişti. Genel turist sayısında azalma yok. Bu dengeyi de Balkanlar, bazı Orta Doğu, kuzey ülkeleri ve Türki cumhuriyetler sağladı. Avrupalı turist daha çok Çeşme ve bölgesini tercih ederken bu yıl Seferihisar ve Özdere'ye de çok kişi geldi. Sıcak bir bölge olması, suyu ve doğası tercih edildi. Seferihisar, Özdere ve Çeşme farklı konseptler. Seferihisar ve Özdere bölgesindeki turizm yatırımları da önemli. Bölgenin hızlı şekilde gelişeceği inancındayım. Efes Antik Kenti'ne yakınlığı da turistlerin bir başka tercih nedeni oluyor.''


Sabah



Geri Dön