19 / 04 / 2024

İzmir'deki bakımsız yollar kazaya neden oluyor!

İzmir'deki bakımsız yollar kazaya neden oluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bisiklet yollarının bakımsız hali, kazalara davetiye çıkarıyor. Vatandaşlar bisiklet yollarının kış gelmeden yeniden gözden geçirilmesini istedi.




Karşıyaka sahilinden Altınyol'a uzanan bisiklet güzergahındaki çürümüş metal zemin, çöken yollar ve gereksiz kıvrımların özellikle yağmurlu havalarda büyük tehlike yaratabileceğini belirten vatandaşlar, bisiklet yolunun kış gelmeden yeniden gözden geçirilmesini istedi. Karşıyaka'dan Altınyol'a çıkışta metal zeminin ardından yaya kaldırımından devam eden bisiklet yolundaki zeminin bozuk olduğu ve bazı bölümlerde ise çökmeler olduğu gözleniyor. Bayraklı Turan'dan, Turgut Özal Rekreasyon Alanı'nda sahile dönen bisiklet yolunda ise gereksiz kıvrımlar dikkat çekiyor. Derelerin üzerinden karşıya geçiş için yapılan köprülerin metal zeminlerinin ise çürüyecek kadar eskimesi, bisiklet sürücüleri için ayrıca tehlike oluşturuyor.


"Yenileme çalışması yapılsın"


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bisiklet yollarındaki tehlikeli noktaları yeniden gözden geçirerek yenilemesini isteyen vatandaşlar, "Bisiklet yolu diye gösterilen güzergahta birçok tehlike var. Her gün kullandığımız bisiklet yollarındaki bu sorunların bir an önce giderilmesini istiyoruz." diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön