20 / 04 / 2024

İzmir'e aynı anda 4 kruvaziyer gemi geldi!

İzmir'e aynı anda 4 kruvaziyer gemi geldi!

İzmir, aynı anda gelen 4 kruvaziyer gemiyle bayram havası yaşadı. Costa Crociere'ya ait Costa Deliziosa, Costa Pacifica ve Costa Neoromantica gemileri ile MSC Crociere'ye ait MSC Preziosa gemileri, kente 10 bin 470 yolcu, 4 bin 614 tayfa getirdi.



İzmir, aynı anda gelen 4 kruvaziyer gemiyle bayram havası yaşadı. Costa Crociere'ya ait Costa Deliziosa, Costa Pacifica ve Costa Neoromantica gemileri ile MSC Crociere'ye ait MSC Preziosa gemileri, kente 10 bin 470 yolcu, 4 bin 614 tayfa getirdi. Limana giderek incelemelerde bulunan  İzmir  Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir bir bayram havası yaşadı. Kruvaziyerle gelen yolcular Kordon'da ve Kemeraltı'nda gezdi. Yanaştıracak yerimiz olsa da 5-6-7 gemiyi aynı anda ağırlayabilsek ve İzmir daha fazla pay alabilse. Tüm çabalarımız bu hayalimizi gerçekleştirmek için" dedi

Önceki gün gelen gemilerin büyük çoğunlukla Efes'e gittiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Demirtaş, "3 bin 220 kişi planlı turlara katılırken, 7 bin 250 kişi ise bağımsız olarak İzmir'i gezdi. İzmir merkezde kalan yolcular Kemeraltı ve Alsancak'ı gezdi. Ayrıca yolcu sayıları ile ilgili de 13 bin ile 16 bin arasında farklı rakamlar dile getiriliyor. Net rakam, 10 bin 470 yolcu, 4 bin 614 tayfa. Kentimize bir günde bu kadar turisti ağırlamak çok önemli. Çerezden giysiye kadar birçok farklı kalemde alışveriş yaptılar. Restoranlarda büyük doluluk yaşandı. İzmir'e bereket geldi" diye konuştu. Dün de Albatros adlı bir geminin İzmir'e ilk kez geldiğini dile getiren Demirtaş, "Yaptığımız çalışmalar sonucunda, bazı şirketler rotalarına İzmir'i de katıyor. Şu anda direk uçuşlarla ilgili çalışma gerçekleştiriyoruz. Eğer çalışmamız sonuç verirse İzmir'de yolcu değişimi yapılması için yol açılmış olacak" dedi.


Taksiciler kavga çıkarıyor

Limanda özellikle taksicilerin sorun yarattığını belirten Ekrem Demirtaş, "Müşteri kavgası yapan taksiciler konusunda bir çözüm bulunması gerekiyor. Konuyla ilgili olarak odanın, taksiciler ile görüşmesi gerekiyor. Ama bu düzensizlik misafirlerimize karşı bizi mahcup ediyor" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön